Thinguma*jigSaw - (Awakeinwhitechapel) (2007)

Noorwegen
Folk
Label: Deserted Village

1. (Awakeinwhitechapel) Pt.2 - Serpentsapple (3:04)
  2. Who's Laughing Now? (1:22)
  3. Burden of Genius (For P. Condon) (2:38)
  4. Walking the Cow (3:13)
  5. My Blood Giggles (1:35)
  6. A Solid Severance (3:02)
  7. Can I Walk You Home? (0:57)
  8. Jumping Jock Flesh (3:50)
  9. (Awakeinwhitechapel) Pt.3 - Rest (1:31)
  10. Thinguma*qatsi (1:10)
  11. (Awakeinwhitechapel) Pt.4 - Waltzofdeath (4:48)
  12. (Awakeinwhitechapel) Pt.1 - Redlightcockfight (2:50)
  13. (Awakeinwhitechapel) Pt.5 - Lullabyforleviathan (1:34)
Sietse
Leuke country/folk muziek.
Een met veel potentie.

Aanrader.

Aardig plaatje inderdaad, maar ook niet veel meer dan dat. De 10 die Foxy Digitalis hiervoor gaf is toch wel erg overdreven naar mijn mening. Wat Sietse al zegt, veel potentie, ik zie het als een geslaagde schets voor een toekomstig, écht sterk album.

avatar van Jazper
Misschien niet alle nummers zijn even bijzonder, vaak hoor ik bijvoorbeeld een leuk melodietje waarvan ik denk, zoiets ken ik al, maar dat stoort niet, het straalt iets eerlijks, iets naïefs uit. Een fijn soort naïef. Een naïef dat er voor zorgt, dat ik er graag, en de laatste paar dagen vaak naar luister.

4 sterren derhalve

Walking the Cow is vooral een mooi nummer.

Wat lijkt die jongen qua stem trouwens veel op Damien Rice zeg. Tenminste, voorzover ik Damien Rice voor de geest kan halen, klinkt hij precies zoals de jongen op deze cd.

Wat ook mooi in dit hoekje van rommelige, eigenzinnige folk past zijn de Big Blood en Twinsistermoon albums. Potverdorie wat is "When Stars Glide Through Solid" een mooi album zeg! Eeuwig zonde dat hij niet echt te koop is (zijn slechts 30 van gemaakt), want ik had 'm graag in mijn jaarlijstje opgenomen.

mooi plaatje inderdaad!