Guy Clark - Better Days (1983)

Country
Label: Warner Bros.

1. Blowin' Like a Bandit (2:40)
  2. Better Days (3:05)
  3. Homegrown Tomatoes (2:59)
  4. Supply & Demand (3:16)
  5. The Randall Knife (4:13)
  6. The Carpenter (3:08)
  7. Uncertain Texas (2:29)
  8. No Deal (3:19)
  9. Tears (2:49)
  10. Fool in the Mirror (3:35)
Hendrik68
Van de albums van Guy Clark die ik ken is dit de minste. Heel veel valt hier niet over te vertellen. Het begint redelijk, maar niet meer dan dat. Het is voor Guy Clark begrippen veel te mainstream country. Townes van Zandt was zijn grote vriend en dus meende Guy een nummer van Townes te moeten coveren. Geen probleem natuurlijk, maar enig respect voor de nummers van zijn grote vriend was wel op zijn plaats geweest. Omdat ik het nummer al van ver aan zie komen en gaandeweg het album niet meer kan doen dan hopen op een spetterende uitvoering van No Deal om de boel nog te redden, is de teleurstelling over deze uitvoering des te groter. Heel flauw up tempo country nummertje is het geworden. Jammer. Guy was bepaald niet in vorm in 1983 ook de laatste 2 nummers hebben niet veel om het lijf. 2 en een halve ster is misschien nog te veel voor dit werkje. De kwaliteit die hij hiervoor en vaak ook hierna nog zou etaleren geven hem het voordeel van de twijfel.

avatar van Droombolus
Deze LP is pas op de 2CD An American Dream - 4 Classic Albums uitgebracht, samen met Guy Clark, South Coast Of Texas en Boats To Build.

Die heb ik dus net binnen en ik moet zeggen dat ik deze plaat juist wel lekker vond wegluisteren, maar dat was natuurlijk slechts de eerste luisterronde.......

kuifenco
Droombolus schreef:

gister deze vier voor een tientje aangeschaft. niet zijn beste werk maar nog altijd bovengemiddeld goed.