Thunderdome: The X-mas Edition (1994)

Dance
Label: ID&T

1. The Prophet - Sick Christmas (4:10)
  2. DJ Sim - What You Can Do for Others (3:58)
  3. Lenny Dee en Ralphie Dee - Brooklyn X-Mas (4:51)
  4. Donner & Blitzen - Frosty's Dance (4:16)
  5. Adropin Project - Silent Night (3:32)
  6. Alec - Gloria in Excelsis Deo (4:01)
  7. Northpole Gangster - Bethlehem Riot (4:08)
  8. Critical Mass - Let's Be Jolly (4:08)
  9. Buzz Fuzz - And a Wappie New Year (3:59)
  10. The Silverbellys - Santa Comes Tonight (4:02)
  11. Funny Gabber Freaks - A White X-Mas (4:22)
  12. Scott Brown - Megaloid (3:59)
  13. PCP - Holy Jungle Mess (3:31)
  14. Ilsa Gold - Euter of Vienna (2:47)
  15. X-Mess - X-Bell (4:43)
  16. Simstim - Back to Bethlehem (4:28)
  17. Buzz Fuzz - Christmas Can Be a Bitch Sometimes (4:27)
  18. 3 Steps Ahead - It's X-Mas (4:00)
  19. The Prophet - Gabba Bells (4:01)
Yingle Bell X Bell

Heerlijke cd

1,0
Vanwaar die hoge cijfers? Deze cd slaat echt nergens op, niet goed, en slechts bij hele verre vlagen grappig.

Dit zou het goed doen in de plaatselijke ski-hut.

avatar van tovenaar
Hoge cijfers? Ik zie niks wat boven een 3 uitkomt hoor. Het ligt er maar net aan wat voor herinneren je aan dit albumpje hebt. Wij hebben er destijds in 1994 héél erg veel lol mee gehad. Ik kan het niet over m'n hart verkrijgen om dit een 1 te geven .

avatar van brooklyn
Vrij zeldzaam deze toch? Gelukkig heb ik hem in de collectie, jeugdsentiment...

1,0
Ik vind 3 sterren voor deze cd heel hoog.
Ik vond dat ik met mijn 1 ster nog aardig was.

Mik
deze cd was voor vele gabbers een probleem....

die kerels kunnen niet tegen zelfspot. Naar mijn mening heeft deze cd zowel een knipoog naar Kerst als naar Hardcore... Je moet het niet als serieuze compilatie zien man, het is gewoon een grote grap.

Ik vind het lache

achja laten we "gabbertje" en de "mosselman" ook maar 3 sterren gevan dan

Mik
Weet je wel hoe vet Mosselman is? ... Pindakaas deze ergens ofz, en dan piep je wel anders!!! onwetende Ketter!

Nee serieus, je kunt Gabbertje echt niet vergelijken met de Mosselman!

1,0
ik vergelijk het nr mosselman met het nr gabbertje. Kan je best vergelijken hoor

The X-mas edition was destijds een lekkere cd. Nu bestaat zijn kracht uit de herrinneringen die je er eventueel aan hebt. Ik heb hem gelukkig in mijn bezit, want dit is toch wel een zeldzaam exemplaar. Er staan wat mindere nummers op, maar ook wat goede, vooral die van Buzz Fuzz en The Prophet zijn wel vet. Ik zet hem ieder jaar weer op, en als je niet tegen wat zelfspot kan zoals Mik al aangaf, is dat toch wel erg jammer. ***

Ik zou Mosselman eerder vergelijken met Alles Naar De Klote dan met Gabbertje.

ik niet

Maar we dwalen af, Ik vergelijk deze cd dan met gabbertje en gabberwijfie zo goed?

Ik heb hem ook in mijn bezit maar dan alleen om mijn thunderdome verzameling compleet te houden

Mitchell schreef:

ik niet

Vreemd, gabbertje en gabberwijfie had niks met kerst te maken en niks met thunderdome. Het waren snel geld nummers, commerciele troep en had niks met een grapje meer te maken. Deze eenmalige cd was gewoon een grap tegen kerst, een grap op zich, en toch zijn de nummers van een betere kwaliteit als de snel in elkaar geflanste troep als gabbertje. Neem nou Christmas can be a bitch sometimes van Buzz Fuzz, niet onaardig, net als de eerste van Prophet. Zoiets vergelijk je toch niet met gabbertje en dat soort troep, die verneukten de hardcore scene, maakte gabbers belachelijk, deze x-mas thunderdome heeft geen kwaad gedaan, het was eenmalig, klaar.

avatar van BoordAppel
De single Gabbertje was echt wel een grapje hoor. Daarna hebben ze het idd uitgemolken door een (of twee?) hele cd(s) te maken.

1,0

Allemaal leuk en aardig maar ik zie dit ook als een grote parodie vandaar de vergelijking (niet qua impact op de hardcorescene), niet alleen op kerst maar ook op hardcore.

Mitchell schreef:

Dat mag je vinden, maar naar mijn mening is er niks mis met deze cd, het verschil zit em in dat het maar voor een keertje was, die anderen gingen door met die nep-hardcore happy troep en gaven de scene een debiel imago. Niks mis met een parodie, mits het maar niet uitgemolken wordt.

avatar van Onderhond
Vreemd dat mijn stem hier nog niet bijstaat .

Net als wel meer mensen heb ik erg fijne herinneringen aan dit CDtje (en heb ik em ook in m'n collectie). Het hele parodie gediscusieer is een beetje vreemd, aangezien dit sample/melody gepik toch gewoon ook een groot deel uitmaakt(e) van de hele hardcore scene.

Alleen deze keer iets thematischer ondergebracht op één CD. Ook niet geheel hardcore trouwens. Genlog is lekkere ouwe rave net zoals X-Mess, Alec is pure trance/mellow. De rest vaak wat meer happy/jolly hardcore, passend bij het hele sfeertje natuurlijk

Erg fijn allemaal dus. Nummer dat er voor mij het meest uitspringt is Ilsa Gold - Euter of Vienna. Beetje moeilijk te zeggen wat het is, lijkt bijelkaargegooid in een wel erg dronken bui, maar klinkt zo wel lekker apart.

3.5*. Fun plaatje gewoon

deze had ik maar was flink bekrast dus weg gedonderd aardige cd wel mja nu zeldzaam om aan te komen

avatar van Hardcoremaster
Te gekke cd..draai hem nog met de kerst & soms door het hele jaar de track opstaan van Scot Brown - megaloid. Echt een heftig meedreun nummer en blijft in een lekker rap tempo doorgaan. Ondanks de kerstbelletjes klinkt het als een steengoede goude oude hardcore track die dan ook makkelijk op een reguliere thunderdome had kunnen staan.
ook de plaat van Lenny & Ralphie Dee is een supertrack..lekker grauw en snel.
leuk voor die tijd van het jaar en zet hem dan ook altijd als eerste op, om in de kerststemming te komen
Zeldzame en leuke cd 3,5*

ik zie allemaal vergelijkingen met allemaal van die commerciele meuk maar dit is echt gewoon Hardcore, Echte hardcore met 'n kerst sfeertje
voor mij geen slechte cd voor die oude tijd zeker niet vele malen beter en harder dan die platen als gabbertje ect ect
heb hem nog in m'n collectie