Eén van mijn favoriete oude Thunderdomes dit. Staat wat mij betreft vol met onsterfelijke klassieker, zalige retro en lekker ruwe tracks.
Zo'n "Noise Is The Message" zet ik nog steeds graag op. Lekkere track met een enorme lading voice sampletjes, veel variatie en een cool melodietje. Ook "Silke" blijft een prachtig nummertje. Beetje mellow avant-la-lettre, maar dan wel met wat hardere stukken. "Rotterdam" is iets minder, maar blijft wel aardig. "Tiroler Kaboemsch" weer zo'n debiel trackje, iets waar Lownoise&Theo er wel meer van gemaakt hebben. Vond ik vroeger wel erg leuk deze, nu toch iets minder. "Help Germany" daarentegen weet mij nog steeds te boeien. Relatief traag, maar wel ruw en erg retro. "The Place To Be" is de tweede echte topper. Geniale intro, verder ook een geweldige track. Heel wat anders dan latere tracks van RMB (wat meer neigde naar rave en mellow), maar minstens even goed, zo niet beter. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld die olifantsample en dat geweldige breakje. Gevolgd door de derde topper, en vroeger (in een ver verleden) mijn all-time favorite. Voor die tijd zot hard, en een heerlijk contrast. Heeft met de jaren wat aan impact verloren (uiteraard), maar blijft een zeer nostalgisch trackje voor mij. "Weekend" is redelijk basic, wel aardig maar niet veel meer. "Eyloco" een zeer typische track. Vooral die melodiesample en de opbouw is zo oldstyle als het maar zijn kan. Eens op gang is het wel een track die lekker doorbeukt, en best een cool nummer. Ook "10 Seconds To Terminate" knalt lekker verder. Heerlijk druk trackje, snelle ritmes en melodieën en wat coole voice samples.
ThIV is ook de CD waar ik E-De-Cologne leerde kennen. "Zimboculture" blijft ook nu nog een lekker nummer, geinige vogel sampletjes en lekker beukende hardcore. "Red Poison Pt1" is net wat minder, vooral dat gitaarmelodietje doet me weinig. "Rave City" is één van die klassiekers op dit album. Wereldnummer(tje), en een geweldig archeologisch overblijfsel uit die tijd. Ook "Demilitarized Zone" is er zo eentje. Dat oude Bonzai gevoel ten volle uitgebuit, toen nog een label dat tussen trance en hardcore inhing. "Ein Bisschen Frieden", tweede E-De-Cologne track heb ik altijd één van de beste verkrachtigen gevonden. Die op hol geslagen kettingzaag over dat foute, gepitchte sampletje. Geweldig

. "Alpha One" is weer iets normaler. Heeft deze dagen nog maar weinig te bieden, al was ik toen ook niet direct zo'n Lenny Dee fan. "Red Poison Pt3" in een stuk betere ivm Pt1. Stuk sneller, coole samples, vooral die piep, en weer lekker druk. "Edit Madness" is degelijk, maar ook niet geweldig, gelukkig is de afsluiter dat wel. "Blood Of An English Muffin" is de vierde topper, echt geweldige intro, leuk tandboorwaveje, geweldige opbouw en lekker gebeuk. Fantastische track.
CD2 is weer zo'n Dreamteam compilatie CD. Vooraleerst DJ Dano, die toch enkele leuke tracks weet te brengen. Vooral "Welcome To The Thunderdome" heb ik altijd cool gevonden. "About Us" en "Marsh Mellow" neigen veel meer naar techno, maar klinken vol en geanimeerd genoeg om niet te gaan vervelen. Gizmo's eerste track, "A Night In Boston" is een misser, maar "The End Of The Beginning", en vooral "Monological Destruction" zijn geweldig. Wreed coole wobbly wave, lekker experimenteel en trippy. Nummertje verwatert wel een beetje, maar ach. Buzz Fuzz valt een beetje tegen, met "100% Effective" en "D-Leria", twee tracks die ik niet al te best vind. "Yvette" is daarentegen wel heel schattig. Geinig sampletje, leuk melodietje. Ook The Prophet heeft een wat mindere track, "Spirits Of Soul", maar "The Dreamtheme" en "Party Children" zijn twee zeer fijne tracks. Vooral het melodietje in "Party Children" doet vooruitblikken naar latere Prophet klassiekertjes. Als afsluiter staat er nog een Dreamteam track op. Niet echt geweldig vind ik.
4.5* is wat overschat misschien, vooral met die (iets) mindere 2de CD, maar zoveel positieve herinneringen, en nog een hoop tracks die ik nog steeds zeer lekker vind klinken, dus het mag wel. Blijf dit één van de beste Thunderdomes vinden.