menu

Thunderdome VI (1994)

Alternatieve titel: From Hell to Earth

mijn stem
3,36 (25)
25 stemmen

Nederland
Electronic / Dance
Label: Arcade

  1. Charly Lownoise & Mental Theo - Live in London (4:31)
  2. 3 Steps Ahead - Hardcore (3:58)
  3. The Washington Affair - Get Down And (3:30)
  4. Too Fast For Mellow - We Gonna Get This Place (3:52)
  5. The Android - Stereoid (3:56)
  6. Fire Starter - Burn Mother Fucker (3:31)
  7. Buzz Fuzz - Party??? (3:57)
  8. Omar Santana - Vulgar (3:46)
  9. Ilsa Gold 3 - Four Blond Nons (4:52)
  10. Acid Heads - Some Sort of Pil (3:57)
  11. Bass-D & King Matthew - The Witch (4:04)
  12. Creepzoids - One More Time (3:36)
  13. The Scotchman - Get Busy Time (4:11)
  14. Dano - Parade of Love (3:31)
  15. Los Pablos - Fiesta Loca (4:00)
  16. Simstim - Musical Box (4:04)
  17. The Prophet - The Sound He Makes (3:58)
  18. Audio Code - Where's Rotterdam (4:12)
  19. Dance Overdose - Wake Up to the Overdose (2:58)
  20. Stars On 200 - Thunderdome 5 Megamix (3:02)
  21. The Prophet - Believe the Innocense (4:20)
  22. The Ender - Get Me Sexy (4:13)
  23. DJ Weirdo en Sim - Kick This Muthaf#@ka (4:58)
  24. 3 Steps Ahead - This Is the Thunderdome (3:54)
  25. M-Jay & Dan-Vee - Burnin'up (4:03)
  26. Critical Mass - Shake Your Stuff (3:19)
  27. Club X - Don't Deny the Beat (3:48)
  28. Holographic - Morphic Resonance (3:45)
  29. Davie Forbes - Techno Renegade (3:56)
  30. Marc Smith - The Mad One (3:54)
  31. Bunker Beats - This Is Wicked (3:57)
  32. Play Dead - Fuck You Up (4:29)
  33. Mutoïd - Don't Move Slow (3:52)
  34. Forze DJ Team - Get the Fuck Outta My Face (4:57)
  35. Dano - Paradonna on Speed (3:57)
  36. Viva Vivaldi - The Summer (4:04)
  37. 3 Steps Ahead - Sob (4:15)
  38. The Washington Affair - Should I Say Fuck It (4:01)
  39. The Prophet - I Am the Magnificent (4:16)
totale tijdsduur: 2:35:24
zoeken in:
3,5
Mik
Four Blond Nons -> Super artiestennaam!

avatar van Onderhond
3,5
Thunderdome VI heb ik altijd als een ommekeer gezien in de reeks. Geen abrupte wending, maar de eerste CD die het ruwe en harde van de eerste Thunderdomes stilaan vaarwel zei. Afgezien daarvan, staan hier toch nog steeds een hoop zeer lekkere nummer op.

"Live At London" is zo'n lekker trackje. Hangt een speciaal sfeertje, zeer coole voice samples, en enkele leuke melodietjes. "Hardcore" is wat simpeler, leuke beuker, oldstyle, maar dan zonder dat extra ruwe kantje. "Get Down And ..." is de eerste echte track waar de kentering duidelijk is. Schattig, maar wat simpel en flauw. Ook "We Gonna Get This Place" is wat mager. Voelt te leeg aan. "Stereoid" is darentegen wel weer cool. De eerste basses zijn magisch, de rest van het nummer gewoon goed. "Burn Motherfuckers" is weer iets minder leuk, net als "Party ???". Tracks die wat te clean klinken. "Vulger" is de eerste echte topper. "Four Non Blonds" is weer een zeer coole Ilsa Gold track. Veel samples, heeft meer van een remix weg, maar wel leuk dus. Geweldige intro, verder lekkere samples en een aardig bassje. "Some Sort Of Pill" is ook leuk, maar op een totaal andere manier. Schattige voice samples en ook dat insectenvleugelsampletje is allerliefst. Thunderdome keert zich helemaal tegen z'n "Fuck Mellow" stelling met "The Witch". Coole track, daar niet van, maar echt hard is het niet meer. Topper van CD1 is ongetwijfeld "One More Time". Lekkere breakbeats, geweldige voice samples en coole melodieën. Altijd een zwak gehad voor deze track. "Get Busy Time" is een pak harder, stevige basses, typisch Scott Brown stijl ook. Nooit een echt grote fan geweest van de man, maar z'n nummers waren toch steeds de moeite. "Parade Of Love" is een nogal vervelende Dano track, "Fiesta Loca" een matig mellow nummertje. Ook "Musical Box" weet niet echt te overtuigen. "The Sound He Makes" wel, alleen zou ik niet snel gedacht hebben dat het een Prophet track was. Maar lekkere stomper dus. "Where's Rotterdam" is weer een misser, "Wake Up The Overdose" daarentegen een echte topper. Mellow, dat zeker, maar wat een schattig melodietje en leuke sampletjes. En dan nog zo'n heerlijk snel bassje, gevoelig punt . Afsluiten doet deze CD voor het eerst met een mix van de vorige verzamelaar. Type mix dan zoveel mogelijk voice samples in één track probeert te proppen, maar ben ik op zich wel voor te vinden. Aardige CD, met enkele toppers, maar ook enkele dipjes dus

CD2 is in z'n geheel wat beter. Prachtige opener meteen. "Believe The Innocence" is een fantastische Prophet track, geweldige melodie en leuke voice samples. "Get Me Sexy" is een mindere track (projectje van 3 Steps Ahead, niet ?), "Kick This Motherfucka" iets beter maar verouderd. Was er vroeger wel voor te vinden, maar die Weirdo & Sim tracks doen me niet al te veel meer. "This Is The Thunderdome" wel. Blijft een ongemeen geweldige track, ook hier weer een wreed coole intro. Iets wat wel meer hardcore tracks op dit CDtje hebben. Ook "Burnin' Up" weet mij te bekoren, maar neigt weer een pak meer naar mellow. Ook "Shake Your Stuff" blijft in die randzone hangen. "Don't Deny The Beat" is wat minder, al blijft die Club X naam wel legendarisch voor ons Belgen. "Morphic Resonance" is de topper van CD2. Weer zo'n Holographic track dat z'n tijd ver vooruit was. Die goatrancy melodieën in hardcore, weet niet of het hen ooit nagedaan is, maar het resultaat klinkt geweldig. "Techno Renegade" doet me weer wat minder, "This Is Wicked" is het volgende toppertje. Weer een mellow track, ik weet het, maar nummertjes al deze blijven een smile op m'n gezicht toveren. Geweldige valse voice samples met trippy melodietjes. En ook "The Mad One" weet om dezelfde reden mij wel te bekoren. "Fuck You Up" is dan weer een stevig pak harder. Lekkere track, snelle ritmes en volle klank. "Don't Move Slow" doet me dan weer niks. Traag en loom, de titel dient blijkbaar ter compensatie. Ook "Get The Fuck ..." is een stevige misser. "Paradonna On Speed" is wel een zeer aardige Dano track, eentje om te cherishen dus. Lekker snel en cool melodietje. "Viva Vivaldi" is een cool verkrachtingstrackje (De zomer van de 4 seizoenen moet eraan geloven), wat ik ooit zelf aan onze muziekleraar laten horen heb toen. En mens doet wat als hij jong en onbezonnen is . "SOB" is degelijk, maar 3 Steps kan beter, "Should I Say Fuck It" en "I Am The Magnificent" aardig, maar snel weer vergeten.

Aardige Thunderdome dus, maar ik had toch liever ofwel die ouwere, ofwel zo'n Happy Hardcore CD. Vele tracks zweven tussen beide in, en zijn vis nog vlees. 3.5*

avatar van musiquenonstop
4,0
Mijn absolute favoriet. Had the Hardcore al wel geluistert op de hardere Houseparty cd's, maar door deze kwam ik echt in de Hardcore. De eerdere Thunderdome's waren wat mij betrefd iets te recht toe recht aan. Deze vind ik echt muziekaal.

Nummers zijn stuk voor stuk toppers, en eigenlijk is dit nog de enige Thunderdome die ik zo nu en dan draai.

Thunderdome IV CD1
02 3 Steps Ahead - Hardcore
05 The Android - Steroid
09 Ilsa Gold 3 - Four Blond Nons
11 Bass-D & King Matthew - The Witch
19 Dance Overdose - Wake Up To The Overdose

Thunderdome IV CD2
02 The Ender - Get Me Sexy
04 3 Steps Ahead - This Is The Thunderdome
06 Critical Mass - Shake Your Stuff
11 Bunker Beats - This Is Wicket
18 The Wachington Affair - Schould I Say Fuck It

Zijn Het Beste

avatar van Sjaan
viva vivaldi niet???????

avatar van FunkStarr
3,5
Zeer degelijke Thunderdome dit. Wat Onderhond terecht aangaf begint het vanaf hier wat meer mellow te worden maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Afgezien van een aantal mindere tracks is het in z'n geheel gezien gewoon een prima deel uit de reeks.

CD1 begint zeer goed. Live in London blijft een leuke track. Het neigt af en toe naar breakbeat of rave, alleen ligt het bpm net iets hoger. 3 Steps Ahead en Washington Affair zijn ook lekker. The Android is, zoals de naam al aangeeft, een aardige bewerking van het nummer Android van The Prodigy. En toeval of niet, het volgende nummer is van "Fire Starter". Parade Of love van Dano is ook een erg lekker nummer.

CD2 begint ook met leuke nummers, zelfde verhaal als de eerste cd. 3 Steps Ahead met zijn side project "The Ender" en This Is The Thunderdome zijn lekkere beukers. De eerste cd is wel beter dan de tweede vind ik.

Nostalgie of niet, deze mag eigenlijk niet ontbreken in je Thunderdome collectie.

avatar van FunkStarr
3,5
Omar Santana - Vulgar is volgens mij ook een soort diss track naar Charly Lownoise en Mental Theo. Heerlijke beuker en één van de betere tracks op dit album. Grappig detail is dat Charly Lownoise en Mental Theo op dezelfde cd openen.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:59 uur

geplaatst: vandaag om 13:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.