Thunderdome VII (1994)

Alternatieve titel: Injected with Poison

Electronic / Dance
Label: ID&T

1. The Prophet - Turn It Up [The Real Original Mix] (4:30)
  2. DJ Rob en Smash - Ist Diesen Bassdrum Korreckt (3:59)
  3. Lenny Dee en Rob Gee - Spontaneous Combustion (3:20)
  4. Ni-Cad - Brainwash [Rotterdam OTT Mix] (3:48)
  5. 3 Steps Ahead - Stravinsky's Bass (3:49)
  6. Simstim - Wonderfull World (4:43)
  7. The Prophet - Cops [Original Mix] (3:56)
  8. DJ Waxweazle - Legs (3:58)
  9. Unsatisfied Evil - Bad Creations (3:45)
  10. Cyanide - Organized Konfusion (4:35)
  11. The Prophet - Spiral [Original Mix] (4:08)
  12. Scott Brown - Come On (Wind It Up) (4:11)
  13. Holographic - Terrified (3:58)
  14. Dano - Bed Dreams (3:58)
  15. Critical Mass - Antichrist (4:11)
  16. The Prophet - Warrior [Original Mix] (4:11)
  17. Critical Mass - Psychotic Break (4:21)
  18. Mutoïd - Fuckin' Mind (4:28)
  19. 3 Steps Ahead - Hardcore-Sex Mix [Radio Edit] (3:36)

met Lady Jay

20. Bertocucci Feranzano - XTC-love [Original Mix] (3:52)
  21. Brothers in crime - 100% Crisis [Kickin' It Around) (Original Mix] (4:00)
  22. Tellurian - Hustlers (3:41)
  23. King Dale - Fuck Face [Original Idea Mix] (3:55)
  24. 3 Steps Ahead - We Need Things That Make Us Go [Senna's Drive Mix] (3:52)
  25. Hardcore Society - Bad Boy (4:03)
  26. Stoned Fever - Nice Up the Dance (3:48)
  27. Private Productions - Looped [3 Steps Ahead Remix] (4:06)
  28. The Prophet - Controllin' the Universe [Original Mix] (4:08)
  29. Duo Pennotti - Addicted II Raves (4:08)
  30. Search & Destroy - Don't Need Nobody (4:16)
  31. Buzz Fuzz - Drop the Pressure (3:49)
  32. Technosis - Energize (2:43)
  33. The Scotchman - Oblivion (4:08)
  34. The Vegetarians - Cold Turkey (4:02)
  35. DJ Gizmo - Prayer (3:58)
  36. Dj Weirdo en Dj Sim - It's Gonna Be Allright (4:55)
  37. DJ Skinhead - Extreme Terror [The Pain Mix] (4:00)
  38. De Klootzakken - Dominee Dimitri II [Censored Version] (3:59)
avatar van Onderhond
... en toen begon het lichtelijk mis te gaan met de Thunderdome reeks. Nog steeds zijn er wel trackjes die er tussenuit springen, en het geheel is nu ook niet echt vervelend om horen, maar niet meer zo leuk als die ouwe klassiekers. Allemaal wat platter en minder uitgesproken.

The Prophet opent met zo'n track. Wel aardig hoor, maar nogal saai. "Ist Diesen Bassdrum Korrect" is niet veel beter. Duidelijk zo'n track die het grappige gedeelte van de vorige edities moest invullen, maar daar niet echt goed in slaagt. "Spontaneous Combustion" vind ik wel weer leuk. Van die typische Amerikaanse gitaarcore. "Brainwash" is een totaal vergetelijke track, en ook "Stravinsky's Bass" van 3 Steps Ahead kan me niet bekoren. Ook "Wonderfull World" en "Cops" zijn wegwerptracks, "Legs" is weer ietsjes beter, vooral dan door dat gepitchte, veel te snelle voice sampletje. Heb altijd wel een enorm groot zwak voor die dingen. "Bad Creations" is weer niks. Vooral de melodieën in dit type tracks zijn zo doorsnee en missen enorm veel individualiteit. "Organized Konfusion" is grappig, maar "Spiral" is eigenlijk de eerst echte goeie track. Leuk spiraalsampletje, koddig orgeltje en al bij al een grappig nummertje. "Come On" is ook een lekker ding. Zo'n stevige, no nonsense doorbeuk Scott Brown track. Topper van de eerste CD is "Terrified". Weer zo'n trippy Holographic track, zeer apart toch dat dit op Thunderdome CDs staat, maar ben er wel enorm blij mee. Avant-garde Goa. "Bed Dreams" is vreselijk, zo'n typisch zeurderige Dano track, "Antichrist" degelijk maar ook weinig boeiend. "Psychotic Break" is ietsjes beter, leuke voice samples en aardig ritme. "Fuckin' Mind" doet me weinig, en het mixje als afsluiter is zoals steeds wel leuk. Sample overload weer. Al bij al een enorm teleurstellende eerste CD.

Tweede CD is een beetje beter, maar niet echt veel. "XTC Love" is een klassieker. Geen echte hardcore meer, ook nooit één van mijn favorieten geweest (dat Italiaanse ging er bij mij moeilijker in), maar kom, nog wel leuk om eens terug te horen. "100% Crisis" is mellow, hoe je het ook draait of keert, en niet eens echt leuke. "Hustlers" is degelijk, "Fuckface" de eerste echt leuke plaat hier. Lekkere verkrachting, grappig nummertje. "We Need Things That Make Us Go" is weer onder niveau, zo ook "Bad Boy". "Nice Up The Dance" stelt ook al weinig voor, en het is wachten op "Looped" voor de volgende leuke track. Coole sample, leuk melodietje en dat retro sfeertje dat er weer door komt piepen. "Controllin' The Universe" bewijst dat ook The Prophet hier met een serieuze writers block zat. "Addicted 2 Raves" is het zoveelste matige trackje dat tussen mellow en hardcore in blijft hangen. "Don't Need Nobody" is wel een leuke. Mixje van de Prodigy track No Good, aardige beuker, brengt niet veel bij, maar toch degelijk. "Drop The Pressure" en "Energize" zijn weer misser, "Oblivion" gelukkig weer een pak beter. Meneer Scott onder één van z'n synoniemen, die weer leuk doorknalt. "Cold Turkey" is wat mij betreft het toppertje hier (en dat zegt wel wat). Geinig debiel nummertje, viel vooral voor dat waveje en een nogal zwaarmoedige sfeer. Op z'n eigen manier toch zeer apart. "Prayer" is niks, "It's Gonna Be Alright" leuk ... voor een Happy Hardcore CD. "Extreme Terror" maakt alles gelukkig terug wat harder, om dan met het tweede toppertje af te sluiten. "Dominee Dimitri II blijft toch wel een enorm vette track. Nogal loos, maar wel enorm grappig, zeker als je de leraar Muzikale Opvoeding met dit soort onzin mag lastigvallen :evil

Zwak Thunderdome album dus, dat het begin tekent van een hoop mindere Thunderdomes, al zullen ze zelden zo slecht zijn als deze. Hou het op 2* voor enkele aardige tracks, maar veel onzinnig spul hier jammer genoeg.

avatar van HiLL
dat je het uberhaupt iets kunt vinden deze baggertroep..

avatar van Onderhond
Neem ik erg serieus hoor, met de Beatles in je top 3 ... als je niks zinnigs bij te dragen hebt, post dan liever niet.

Onderhond schreef:

Gelukkig dat je het serieus neemt...
Deze vorm van afschuwelijke computer muziek kan ik gewoon niet waarderen...

avatar van Onderhond
Tja, ik heb nu eenmaal niks met jengelende gitaren en zo'n verveelde vent die daarover wat komt neuzelen ... maar om dat nu bij een random Beatles/rock album bij te gaan schrijven vind ik redelijk nutteloos.

Maar ik neem aan dat je de volledige CD wel gehoord hebt ?

Onderhond schreef:

Maar ik neem aan dat je de volledige CD wel gehoord hebt ?

Is toch prima dat jij dat niks vindt maak je niet druk!
En ja ik heb wel eens pogingen gedaan om het helemaal te luisteren, omdat mijn neef ze allemaal had en misschien nog heeft.

avatar van Onderhond
Tja, dit leidt nergens naar toe ... laat ook maar.

HiLL schreef:

En graag, laat je mening ook eens horen bij goeie muziek

waarom respecteer je de muzieksmaak van anderen niet gewoon in plaats van te doen alsof jij weet wat goeie muziek is en er verstand van hebt en de ander (met een andere smaak) niet? erg kortzichtig hoor

Aurum schreef:

Ik respecteer het wel hoor!
Je kan het ook lezen dat ik dus iets anders goede muziek vind namelijk, zo was ie namelijk bedoelt

stoned fever - nice up the dance = afgejat van eek-a-mouse's ganja smugglin' als ik het goed heb wel vette cd' trouwens deze 7e deel

avatar van Hardcoremaster
Een thunderdome om lekker bij tge genieten..ook nog na al die jaren.
de eerste helft van cd1 is niet zo bijzonder opvallend, lekker met een leuk tempo voorbijkomend. Tot dat hij bij nr13 komt dan wordt ik, ook nu nog, steeds afgeleid en denk ik, hey daar is ie weer. supergoede track van Holographic. I'm absolutly terrified

Ook de plaat van Critical mass blijft een goude ouwe..lekker die gitaarstukken erin, net zoals erna van Mutoïd..heerlijk!!
voor mij hoort deze bij de beste van de serie. 4,5*!!

NOISE TERROR
niet zo goed als de oudere delen maar kan er mee door.

avatar van musiquenonstop
HiLL schreef:

Is toch prima dat jij dat niks vindt maak je niet druk!

En graag, laat je mening ook eens horen bij goeie muziek

Tja, redelijk nuteloze discussie lijkt me ! Als dit je muzieksmaak niet is heb je hier niks te zoeken. PUNT. Wel of niet geluistert maakt dan ook niet uit, en of je van de Beatles houd ook niet.
Ik heb twee maal Beatles in mijn top 10 en ben een hardcore fan. Ik heb niks met nederlandstalige bagger dus ik ga niet zeiken bij Frans Bauer of Koos Alberts.

Voor Thunderdome was dit voor mij het begin van de commercie, tot en met VIV was dat nog te doen, maar daarna was het wel afgelopen. Grote probleem was dat na VI (mijn absolute favoriet) ID&T geld wilde en ze steeds sneller uit gingen brengen. Tja dan krijg je steeds meer bagger erop. (Die Hollandse Hardcore cd's waren echt het toppunt, ze hebben de gabbers zelf belachelijk gemaakt wat dat betrefd)

avatar van FunkStarr
Gewoon een goede Thunderdome weer. Hier staat juist nog niet veel troep op vind ik. Weinig fillers en een paar lekkere klassiekers. Behoort tot 1 van de betere uit de serie.