Stephen Sondheim - Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Score
Label: Nonesuch

1. Opening Title (3:30)
  2. No Place Like London (5:32)

met Johnny Depp en Jamie Campbell Bower

3. The Worst Pies in London (2:23)

4. Poor Thing (3:09)

5. My Friends (3:48)

met Johnny Depp en Helena Bonham Carter

6. Green Finch & Linnet Bird (2:16)

met Jayne Wisener

7. Alms Alms * (1:16)

met Ed Sanders en Helena Bonham Carter and Johnny Depp

8. Johanna (1:57)

met Jamie Campbell Bower

9. Pirelli's Miracle Elixir (2:00)

met Ed Sanders

10. The Contest (3:39)

met Sacha Baron Cohen

11. Wait (2:38)

met Helena Bonham Carter

12. Ladies and Their Sensitivities * (1:23)

met Timothy Spall

13. Pretty Women (4:27)

met Johnny Depp en Alan Rickman

14. Epiphany (3:16)

met Johnny Depp

15. A Little Priest (5:15)

met Johnny Depp en Helena Bonham Carter

16. Johanna (5:42)

met Johnny Depp en Jamie Campbell Bower

17. God, That's Good! (2:46)

met Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Ed Sanders

18. By the Sea (2:19)

met Helena Bonham Carter

19. Not While I'm Around (4:11)

met Ed Sanders

20. Final Scene * (10:21)

met Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman

Hoewel devote aanhangers van de musical claimen dat er vanalles mis is met het stembereik van leadacteurs Johnny Depp en Helena Bonham Carter. 'Gelukkig' ben ik dan ook niet bekend met de broadwayversie, maar heb ik alleen nog maar genoten van de (werkelijk prachtig gestileerde en heerlijk bizarre) versie van Tim Burton. Ik kijk dan ook zeer uit naar het beluisteren van het album. De DeLuxe editie, uiteraard, want hoe kan reguliere highlights nu eindigen met Not While I'm Around? Dan mist er toch iets wezenlijks?

avatar van Gizzmann
Dit album is niet helemaal mijn 'ding', neemt niet weg dat hij toch erg sterk in elkaar zit. Ontzettend mooi hoe telkens verschillende themas terugkomen en in elkaar vouwen en tekstueel is het ook erg fijn met natuurlijk een flinke dosis humor!

Toch zit er af en toe net iets teveel afwisseling en variatie in de nummer. Dit klinkt misschien raar aangezien vaak juist eentonigheid hetgeen is waar mensen negatief over zijn, maar bij deze nummers kan ik er toch af en toe niet genoeg van genieten omdat het nummer ineenkeer omslaat of terugvalt op een ander oud stukje. Johanna (nr. 16) is daar een goed voorbeeld van. Schitterend die stukken met Anthony Hope en Jhonny Depp die worden afgewisseld, maar omdat ook die stukjes met de bedelaarster er tussendoor zitten word je telkens helemaal uit het nummer gegooid. Ook Ephiphany had wat langer door mogen gaan met een melodie in plaats van dat het steeds weer veranderd en uiteindelijk een erg kort nummertje oplevert.

Maar al met al ook weer best leuk om naar te luisteren. Zal vooral leuk zijn voor liefhebbers van musical en toneel in het algemeen, al zal het voor sommige mensen iets te grimmig zijn. De liedjes blijven allemaal plakken (wat iets positiefs is al kan het op ene gegeven moment ook tot irritatie leiden wanneer je al 5 dagen 'Green Finch & Linnet Bird' in je hoofd hebt), Jhonny heeft toch uitstekend zijn best gedaan en de CD krijgt van mij een dikke 3,5*

Als musical 'kenner' was ik nog niet bekend met deze Sondheim.
Vandaag de film gezien en de zang viel me nog best mee moet ik zeggen.
Toch blijf ik altijd wat moeite hebben met musicals op het witte doek: ik zie het liever in het theater. Maar ja, een combi Burton-Depp-musical kan ik niet voorbij laten gaan. Dit album overigens wel, want dan zoek ik liever een Broadway-versie op

avatar van thomzi50
Waarom is Danny Elfman niet ingeschakeld voor deze film?

Omdat dit de verfilming van een Sondheim-musical is. Lijkt me logisch.

avatar van thomzi50
Logisch misschien, in ieder geval erg jammer. Elfman weet Burtons films eigenlijk altijd wat extra's te geven.

Zelfs die opmerking begrijp ik niet zo goed. In een musical ga je toch geen muziek van een ander stoppen. Het is nu eenmaal een bestaande musical en die is nu verfilmd en dan ook nog eens in musicalvorm (was dat niet het geval dan had Elfman een uitstekende toevoeging kunnen zijn ja).
Dat je liever Burton-films ziet ondersteund door Elfman is een ander verhaal natuurlijk. Zelf ben ik ook dol op de combinatie Elfman-Burton, maar dit is een op zichzelfstaand project zeg ik dan maar.

Hoi allen! Iemand enig idee waarop het eerste nummer gebaseerd is? Het begint met het akkoord van een klassiek stuk... Zou iemand me kunnen zeggen welk?

avatar van Who died ?
Ik geloof dat dat van Bach is. Welk stuk weet ik niet.

Mooie soundtrack bij een mooie film. Op beide niks aan te merken.

avatar van ThePrinceOfPop
Geweldig film en daar hoort een geweldig soundtrack, wat ook gelukt is.