Herman van Veen - Nederlanders (2007)

Label: Universal

1. Pijpenstelen (4:19)
  2. Spinvis op de Radio (3:26)
  3. Voodoo (2:51)
  4. Onderaan de Dijk (3:14)
  5. Ciao (4:06)

met Trijntje Oosterhuis

6. Elke Trein Wil Naar Parijs (2:17)
  7. Prijs de Dag Niet voor het Avond Is (2:04)
  8. Bij Mij (3:41)
  15. Naar Huis (6:07)

met Trijntje Oosterhuis

16. Doelpunt * (5:57)
  17. Truus * (4:35)
  18. De Wielrenner * (4:05)
  19. De Werkeloze * (4:02)
  20. Ome Frans * (11:51)
  21. Jezus Jan * (5:06)
  22. Dacht Dat Je Dood Was * (8:51)
  23. Polderblues * (3:37)
avatar van Bartjeking
het prachtige nummer "Bij mij" is voor mij de topper van deze cd. De bonus cd is ook mooi meegenomen, die bestaat uit fragmenten van zijn live-voorstellingen. Al met al, Herman van Veen is er nog steeds......en hoe.

avatar van Kos
Kos
Pijpenstelen.. . Wat een belachelijke tekst zeg, ik had Herman wel hoger ingeschat.

avatar van de_neus
Goeie nieuwe plaat van Van Veen! Pijpenstelen misschien niet het mooiste nummer van de plaat, maar je moet het zien als een popsong misschien. Gewoon een leuk singletje hij heeft er ook een clip bij gemaakt (!).
Favorieten van mij zijn Naar Monaco en God is Gratis maar de mooiste is de laatste: wat een prachtige samenzang met Trijntje Oosterhuis. Zelden een beter duet gehoord!
En een leuke bonus cd natuurlijk..

Het moeilijk om objectief te blijven bij een zanger als Herman van Veen. Het maakt eigenlijk niet uit wat hij zingt, het klinkt altijd mooi.

Dat bewijst deze cd weer. Zelfs nummer die wat mij betreft tekstueel geen hoogvliegers zijn (Pijpenstelen, Mannen Mannen) zijn prettig om naar te luisteren. Mijn favorieten zijn echter met stip "Naar huis" en "Bij mij". Deze hebben al heel wat malen over de speakers van mijn auto geklonken.

Ik vind ook dat deze cd veel musicaliteit uitstraalt en dat maakt hem erg prettig om te luisteren.

De bonus cd is leuk, maar had voor mij niet gehoeven. Ik had liever nog een paar nummers met Trijntje gehad!

Elvis Presley
CD sinds vanochtend binnen. Na een keer in zijn geheel geluisterd te hebben zijn "Bij mij", "Naar Monaco" en "God is gratis" mijn favorieten.

Van Veen brengt een ode aan Spinvis (mooi nummer ook).

Elvis Presley
Ben er uit. "Bij mij" is het beste nummer wat mij betreft.

avatar van Sjaan
Ken alleen nummer 1 en dat vind ik wel wat,had ik niet verwacht van hem namelijk...

avatar van lennon
Ik moet wennen aan dit album. Vind mannen het leukste nummer van dit album, en is ook meteen een typisch van Veen nummer, wat een aantal andere nummers wellicht niet is?

Geen liefhebber van Trijntje, maar naar huis is ook wel erg mooi.

voorlopig drie sterren.

avatar van vigil
lennon schreef:
Ik moet wennen aan dit album.
Geen liefhebber van Trijntje, maar naar huis is ook wel erg mooi.

Het is inderdaad even wennen, een uitdagend album. Muzikaal wel rijk zoals vaak bij Van Veen.

Ik ben ook verre van een fan van ons aller Trijn en het lied Huis laat me weer horen waarom. Ze verpest het een beetje vind ik