Mar de Robles - Indígena (2007)

Chili
Rock / Jazz
Label: Mylodon

1. Chúcaro (8:28)
  2. X_2004 (4:19)
  3. Perimontu (5:43)
  4. Rancagua Nocturno (7:42)
  5. Aborigen (4:58)
  6. Sobreviviente (5:43)
  7. Chileneos (7:37)
  8. Mar de Robles (5:20)
  9. Ubuntu (5:33)
Op de valreep van 2007 nog een mooie ontdekking uit dit jaar: Mar de Robles!

Wat is Mar de Robles? Een Chileense progressieve rockband, die met Indígena haar 2e album uitbracht dit jaar.

Hoe klinkt het? Als een vrijwel geheel instrumentale, moderne King Crimson, compleet met jazz- en Zuid Amerikaanse folk-invloeden. Vanaf de ijzersterke opener Chúcaro word je meegesleept in één lange muzikale trip vol riffs, tempowisselingen, blazersintermezzo's, wat de energie van afspat. Zeker een aanrader voor liefhebbers van King Crimson, en van progressieve rock in het algemeen.

5* en een mooi plaatsje in mijn top 10...

ahh, intressant

avatar van bonothecat
Uit Prog album van de week. Deze band maakt niet echt muziek wat ik zou plaatsen onder Prog. Het is wat mij betreft meer een Rock met een vleugje jazz-invloeden. Voorlopig 3*

avatar van sq
sq
Ook geluisterd als progalbum vd week. Ik vond het beloofde ´jazz en folk-invloeden-gehalte toch wat laag om er echt voor te gaan. Ik vind het titelnummer (8) nog het meest geslaagd, maar ik haak bij het totale album toch wel een beetje af op de leadgitaar(en). Geen ´blijvende´ composities en - kan niet anders zeggen - toch wat rommelig gespeeld zo hier en daar. Wel leuk blijft het om de Zuidamerikanse invalshoek te horen in een muzieksoort waar ik dat toch inderdaad nog niet eerder hoorde.

voltazy
@ bonothecat: dat noem je fusion en kan onder prog gerekend worden

klinkt niet verkeerd dit