Poison The Well - The Opposite of December (1999)

Label: Trustkill

1. 12/23/93 (3:07)
  2. A Wish for Wings That Work (3:33)
  3. Artist's Rendering of Me (3:20)
  4. Slice Paper Wrists (3:56)
  5. Nerdy (2:44)
  6. To Mandate Heaven (2:40)
  7. Not Within Arms Length (2:27)
  8. Mid-Air Love Message (3:09)
  9. My Mirror No Longer Reflects (3:19)
Vreven
Toffe plaat hoor, uitschieter is het nummer Nerdy, een van mijn favoriete nummers van het moment. Maar waarom ook punk als genre? Lijkt me niet zo heel erg nodig.

1 van mijn eerste hxc platen waar ik naar luisterde, goede herinneringen! kickass cdtje, wederom kapotgedraaid

avatar van Norbert
Zowiezo hun beste album. Het nieuwere werk heeft me nooit zo kunnen boeien.

Nerdy is duidelijk een positieve uitschieter.

avatar van monologue
'Nerdy' is het eerste hardcore nummer dat ik ooit gehoord heb. Dat moet inmiddels zowat 10 jaar geleden zijn denk ik. Vanaf dat moment ging er toch wel een nieuwe wereld voor mij open. 'The Opposite of December' blijft dan ook zonder enige twijfel het beste hardcore album ooit voor mij.

Prachtige teksten, nodige metal invloeden, breakdowns, vette screams en mooie clean vocals; het plaatje klopt helemaal.

Na al die jaren beluister ik deze plaat nog steeds bijna wekelijks. Dit album betekent dus toch wel veel voor mij.

avatar van bennerd
Zo, weet je ineens waar Parkway Drive zich op heeft geïnspireerd. Het melige verlaten gedoe hoeft voor mij echt niet, maar de talloze ijzersterke breakdowns maken het tot must voor iedere metalcore-liefhebber.