Chris Norman - Rock Away Your Teardrops (1982)

Label: BMG

1. American Girl (4:54)
  2. Too Many Hearts Have Been Broken (2:55)
  3. Oh Colette (2:50)
  4. Hearts Need Company (4:25)
  5. It Ain't Easy (3:41)
  6. Hey Baby (2:57)
  7. Who Can Make Me Laugh (3:01)
  8. Rock Away Your Teardrops (3:58)
  9. Stumblin' In (3:58)
  10. A Stranger with You (3:54)
avatar van Tempel
Nog geen enkele stem of bericht bij dit album van 36 jaar oud. Alleen al de medewerking van Suzi Quatro is het vermelden meer dan waard. Stumblin' in is een heerlijke plaat die ik nog regelmatig beluister. Prettige stem van Chris Norman, mooi aangevuld door Suzi. Rest van het album zeker niet onaardig.

avatar van Johnny Bravo 007
Je hebt van die dagen. Op zoek naar een stukje jeugdsentiment....
In die tijd een flinke fan van de groep Smokie. Vanaf de tijd van I'll meet you at midnight…

Beetje zitten surfen op het internet kwam ik dit debuut album tegen van Chris Norman; in die tijd het geluid en gezicht van Smokie. Tijdens het afspelen heb ik goed moeten kijken of dit geen Smokie album was daar deze invloeden duidelijk te merken zijn. Vooral tijdens de koortjes bij de nummers zijn de stemmen van de overige bandleden goed te horen en daarbij zijn de meeste nummers geschreven door Norman/Silson, dus het lijntje naar Smokie blijkt gauw gemaakt te zijn.

Qua stem gaat Chris Norman weer een beetje naar het begin van Smokie terug (toen in die tijd nog Smokey). Hij zoekt het rauwe randje graag op. Iets wat sommige nummers net even minder maakt in mijn ogen. Vooral in 'Who Can Make Me Laugh' is dit sterk. Rock Away You'r Teardrops klinkt bekend in de oren, zal wel eens voorbij gekomen zijn op een Greatest Hits album of zo.

Op zich slaagt het album er in om mij terug te nemen naar het stukje jeugdsentiment dus op zich een geslaagd album. Zeker de oudere fans zullen van dit album kunnen genieten.