Laserdance - Technological Mind (1992)

Dance / Electronic
Label: Hotsound

1. Warriors (5:06)
  2. Dead Star (5:29)
  3. New Adventure (5:12)
  4. Sky Orbit (5:43)
  5. Technological Mind (5:15)
  6. Tunnel of Mind (5:06)
  7. The Landing (5:09)
  8. Technoid [Vocoder Version] (6:31)
  9. Technoid [House Version] (6:16)
  10. Technoid [Ambiente Version] (5:39)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Tja, ook Laserdance kan de plank flink mis slaan, en dat doen ze met deze Technological Mind, de zwakste plaat uit de Laserdance-catalogus.
Het probleem is gewoon, dat ze hier bij elk nummer gewoon veels te veel in herhaling vallen. Daarbij zijn de nummers ook zwak, met melodietjes waarvan je je direct afvraagt: op welk Laserdance-album heb ik dat ook al weer gehoord?
Daar komt ook nog eens bij dat er 2 erbarmelijke remixes opstaan van Technoid, een overigens al even erbarmelijk nummer.
En dan die stompzinnige vocoders, die praktisch op elk nummer te horen zijn; dat is dus ook niet nodig.
Er is zelfs geen ruimte voor een rustpuntje. Het gaat allemaal in één keer door, zonder dat het echt goed wordt.
De vaart, drive en tempo zijn absoluut aanwezig, maar van enige diepgang of inspiratie is 0,0 sprake van.
Daarom ook een 2 voor Technological Mind.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
CorvisChristi schreef:
de zwakste plaat uit de Laserdance-catalogus.

Tja, hier kom ik nog even op terug. Dit album is namelijk geniaal vergeleken bij het prul wat Strikes Back heet, het laatste wapenfeit dat Laserdance heeft uitgebracht.