Fashion Music - Product Perfect (1979)

Label: Fashion

1. Product Perfect (3:51)
  2. Die in the West (4:12)
  3. Red, Green and Gold (4:40)
  4. Burning Down (3:27)
  5. Medley: Big John / Hanoi Annoys Me / the Innocent (7:24)
  6. Citinite (5:18)
  7. Don't Touch Me, Touch Me (3:00)
  8. Bike Boys (5:05)
  9. Fashion (3:30)
  10. Technofascist (3:35)
avatar van reptile71
Heb me even wat verder verdiept in deze band (zie ook hier) doordat dit album opnieuw is gereleased en de voormalige zanger/gitarist Al 'Luke Sky' James erg sympathiek op me over komt. Ik had dit album al lange tijd geleden van internet geplukt. Ik had het eens een paar keer gedraaid, maar ik was nog weinig onder de indruk. Nu ik het opnieuw draai lijk ik het ineens anders te horen. Ik ben ervan overtuigd dat een bepaalde sympathie daar aan mee kan werken, evenals mijn nieuwsgierigheid naar hun verhaal en het trieste feit dat er nog maar 1 bandlid over is (2 dood, 1 vermist), maar toch... We horen hier een post-punk band die er al vroeg bij was. Ze hebben een rol gespeeld in het opkomen van new wave.

Op dit album gooien ze alles uit de kast. We horen allereerst wat ska/reggae/punk-achtige nummers en dan ineens track 5, drie nummers in één. Big John klinkt al behoorlijk new wave en wat heerlijk die overgang naar Hanoi Annoys Me, echt lekker gewoon, zeer pakkend en dan weer het punk-achtige geluid van The Innocent erachteraan. Het is als geheel een goed nummer.
Citinite doet me wat denken aan Magazine, wsl. door de synth. Ik begin dit steeds meer te waarderen en als een soort klassieker te zien, een sleutelalbum dat punk, ska, post-punk en new wave als vanzelfsprekend doet samensmelten op één album.
Het nummer Fashion vind ik ook erg sterk. Hier lijken ze hetgeen ze over dit album verspreid doen, ook gewoon even in één nummer te doen. Lekker nummer!

Denk dat Fashion best een plaatsje verdient in het rijtje met bands die een brug hebben geslagen van punk naar new wave eind jaren 70.

Ik zag dat ik bij hun volgende album ooit heb gezet dat ik er weinig mee kan, maar ik ga dat album ook zeker nog een kans geven nu ik mijn beeld van deze band wat bij heb kunnen stellen.

En... eind van de maand is het nieuwe album van Fashion klaar. Eigenlijk een solo-album van Luke Sky, gezien hij alle instrumenten op het album zelf heeft ingespeeld en ook zingt, maar toch leuk dat hij zich daaraan heeft gewaagd.

zaaf
bedankt reptile! goeie info.
fijne band, gekke muzikale overstap, maf verhaal. t is niet eens een cultband, helaas, bij mij hebben ze een warme plek.