Alexander von Schlippenbach - Globe Unity (1967)

Oost-Duitsland
Jazz / Avant-Garde
Label: Saba

1. Globe Unity (20:12)
  2. Sun (20:34)
avatar van korenbloem
Een erg leuke jazz plaat die ook zeker wel wat aandacht mag hebben. Volgens mij speelt Brontzman ook mee op deze plaat.

toch is deze na mijn mening iets minder extreem dan Pakistani Pomade. Hier valt meer een lijn in te vinden. en dit geeft de luisteraar of toehoorder de gelegenheid nog om de geluidsformatie te verwerken.

ik zit erg tussen de 4 en 4,5* in. Pakistani Pomade heeft op dit moment toch meer mijn voorkeur.

Peter Brötzmann bedoel je dan waarschijnlijk? Die was in ieder geval wel betrokken bij de oprichting van het free-jazz ensemble "Globe Unity Orchestra".

Vergeet niet dat volgende maand het "Globe Unity Orchestra" in het Bimhuis staat! Zonder Peter Brötzmann (die kun je in dezelfde zaal een paar weken eerder al in actie zien), maar wel met Alexander von Schlippenbach, Evan Parker en véle anderen.

avatar van Paap_Floyd
Jaki Liebezeit (Can) heeft daar ook nog een poos slagwerk gedaan. Die zal er ook wel niet zijn?!

Nope. Paul Lovens en Paul Lytton op drums.

avatar van Teunnis
Het eerste nummer is één van de imposantste dingen die ik recent ontdekt heb. Dikke 5* waard. Qua energie doet het weinig onder voor Coltrane's Ascension.

Het tweede nummer is helaas wel een stuk minder, bij vlagen zelfs wat saai. Nog wel net interessant genoeg om op 4,5* uit te komen.