Hallam Foe (2007)

1. Orange Juice - Blue Boy
  2. u.n.p.o.c. - Here on My Own
  3. King Creosote - The Someone Else
  4. Sons and Daughters - Broken Bones
  5. Junior Boys - Double Shadow
  6. Clinic - If You Could Read Your Mind
  7. Future Pilot Aka - Battle at the Gates of Dub
  8. Hood - Lines Low to Frozen Ground
  9. Franz Ferdinand - Hallam Foe Dandelion Blow
  10. Psapp - Tricycle
  11. James Yorkston en The Athletes - Surf Song
  12. Bill Wells Trio - Also in White
  13. Juana Molina - Salvese Quien Pueda
  14. They Nicknamed Me Evil - Cinema
  15. Woodbine - I Hope That You Get What You Want
  16. Movietone - Ocean Song
avatar van ronnievb
Voor de film mocht regisseur David MacKenzie artiesten kiezen uit de kaartenbak van toplabel Domino, Hallam Foe Dandelion Blow is zelfs speciaal door onze Schotse vrienden geschreven voor de film. Enkele leuke nummers zoals Here on My Own en Broken Bones kunnen deze compilatie echter niet redden van de grijze middelmaat. In de film werkt het allemaal prima, maar het lijkt mij dat MacKenzie's grootste geluk ook direct zijn grootste restrictie was; hij kon alleen kiezen uit artiesten die bij de bewuste maatschappij onder contract stonden en door dezelfde mensen werden aangedragen.