Gandalf - Sacred River (2006)

Oostenrijk
Electronic
Label: Real (I)

1. Morning at the River Bench (3:43)
  2. Sacred River (6:15)
  3. Blossoms Falling Like Snow (7:30)
  4. Silent Joy (6:40)
  5. The Ferryman's Tale (4:16)
  6. Take Me Gently Across the Water (5:47)
  7. Confidently Floating Seawards (2:51)
  8. A Visionary Passage (5:07)
  9. Flow Water Flow (6:06)
  10. Where the River Joins the Ocean (7:11)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Op zich is het natuurlijk al jaren zo, dat Gandalf al lang niet meer zo verrassend voor de dag komt, als in zijn beginperiode, plus het feit dat door de jaren heen, zijn sound toch echt naar de new age-kant is overgegaan. Persoonlijk heb ik daar niets op tegen, omdat Gandalf gewoon uiterst mooie muziek maakt, en deze Sacred River is daar wederom geen uitzondering op. Toch is dit album wel héél rustig en aangenaam. Zo erg zelfs, dat ik m'n aandacht lichtelijk begon te verliezen, tijdens de tweede helft van het album.
Waar de voorganger Colors of a New Dawn nog zo nu en dan wat muzikale ontspruitingen had, blijft het op Sacred River van begin tot eind zeer ingetogen, wat het album ook wel een beetje z'n charme geeft. Ware het dus niet, dat bepaalde nummers op den duur wel wat saai kunnen gaan klinken.
De mooiste momenten zitten aan het begin met Morning at the River Bench (een zeer mooie opener), het titelnummer (dit is een topper) en Silent Joy, maar naarmate het album vordert, verlies ik de aandacht net iets te vaak.
Daardoor blijf ik steken op een 3,5, wat eigenlijk verder gewoon een prima cijfer is, voor een degelijk, maar niet helemaal opzienbarend album.

avatar van vigil
In het zelfde jaar als dit album is ook Samsara verschenen (staat niet op de site (?!?) en dat is veel minder new age achtig. Veelal ook met zang.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
vigil schreef:

Samsara - Songs of Life, Love and Passion (1999)
Bovenstaand album is onder Gandalf's eigen naam opnieuw verschenen in 2006, maar de originele release van dit album kwam uit in 1999.
Samsara is een collaboratie-project van Gandalf met diverse andere muzikanten/vocalisten.

avatar van vigil
Bedankt voor de info! Ik heb mijn cijfer inmiddels gegeven aldaar