Ellis Hooks - The Hand of God (2005)

Blues
Label: Zane

1. Gonna Take Some Time (4:27)
  2. Forty Days and Forty Nights (3:50)
  3. Uncomplicated (4:27)
  4. She Locked the Door (3:49)
  5. It's a Massle (3:17)
  6. The Hand of God (3:18)
  7. Never Give Up on Your Love (4:25)
  8. The Idea of You (4:10)
  9. Ready This Time (3:42)
  10. Slide the Gun (3:28)
  11. It's Not Me (3:31)
  12. That's Not What I Need (4:00)
  13. M' Baby (3:10)
  14. Sweet Justina (3:22)
  15. Let Love Do It (3:36)
  16. Can't Take This No More (3:06)
  17. I Don't Want to Go Home (3:25)
avatar van Reijersen
Wederom een sterk en sfeervol album van Ellis Hooks. Goed gitaarwerk en een topstem zorgen voor een uitgebalanceerd, kwalitatief sterk album.

4 sterren.

avatar van Broem
Via het album Undeniable naar wat ander werk van Ellis Hooks gaan zoeken. Ik heb al enige tijd THE Hand of God liggen en 'n paar keer de revue laten passeren. Het recept van Ellis is overzichtelijk en daardoor goed verteerbaar. Redelijk recht toe recht aan bluesy songs die echt goed worden gemusiceerd en worden geserveerd met een mooie stem. Want Ellis heeft wel die blues toon in z'n stem. Dat recept gaat niet snel vervelen en lust ik wel meer van. Lekker album.