Parov Stelar - Shine (2007)

Oostenrijk

met Lilja Bloom

4. Tango Muerte (3:41)
  5. Your Fire (3:03)

met Luke

6. Lost in Amsterdam (3:28)
  7. Little Lion (3:37)
  8. Love, Part 1 (4:57)
  9. Charleston Butterfly (3:48)

met Gabriella Hänninen

10. Autumn Beasts (3:08)
  11. On My Way Now (Love, Part 2) (4:54)
  12. Crushed Island (4:33)
  13. War Inside (3:11)
  14. Happy End (2:47)
  15. Homesick (3:33)
avatar van Will u.be
mensen dit is een BRILJANT album!

123crap
Ben daar mee eens. Vooral track Shine is heeel goed.

avatar van MVW
MVW
Homesick is ook een lekkere afsluiter. Idd zeer goed album, ga hem zeker checken op Sziget.

avatar van Leonard91
Inderdaad prachtig album. Vrijwel alle nummers hebben wel wat geniaals. Doet me een beetje denken aan een kruising tussen een poppy jazzbandje en Amon Tobin. Een 4* met kans op verhoging.

avatar van trompetterke
Geweldig album, heb hem al een tijdje maar kan er echt géén genoeg van krijgen!

avatar van berghti
Deze man is een held. Mooi ook om de muzikale ontwikkeling in zijn albums terug te horen. Waar Rough Cuts nog vrij voorzichtig en loungy is, is dit album qua volwassenheid en gedurfdheid een stuk verder. Benieuwd of Stelar dit niveau nog kan overtreffen.

Ooit hadden we St. Germain die met zijn Tourist menigeen bij z'n lurven wist te pakken. Het was een mix van electro met jazz die veel mensen uit alerlei muziekhoeken bij elkaar wist te brengen.
Na dat album wisten veel artiesten met een zekere crossover goed te scoren. Bij mij begon dat meer en meer weg te ebben. Eens heb je genoeg gehoord en hoeft het niet meer zo.
Totdat ik bij deze cd terecht kwam van de Oostenrijkse Parov Stelar die op uiterst geslaagde wijze (ik wil ook graag het woord sophisticated laten vallen) met een mix komt van aangename techno tot nujazz, tech house tot triphop, minimal tech tot downtempo, deephouse tot electrohouse-jazz, house-jazz tot dance-jazz, breakbeat-jazz tot electro-dance (las deze omschrijving ergens en kan er goed mee leven). Dit alles met een wat ouderwetse swing waaroverheen diverse artiesten hun vocalen mogen laten horen.
Voer voor liefhebbers van St. Germain, Yonderboi, Moby, Koop, Zero 7 en noem zo nog eens wat grote namen. Vergeet dan niet dat deze Parov Stelar ze eigenlijk niet nodig heeft als vergelijking: hij staat voldoende sterk op eigen benen want daar is dit album gewoon te goed voor.

avatar van klaezman
33x beter dan Moby

Super album. Dit was mijn eerste kennismaking met jazzy house (zou je het zo kunnen noemen?). Warme ritmes, mooie stemmen (Come Closer bv) maar ook jazzy tracks (Charleston Butterfly) maken het tot een complete, sfeervolle album. Echte aanrader!

avatar van Bardt1980
Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Parov Stelar gehoord, tot ik dit album toevallig via myspace ontdekte.

Man wat een verdomd lekker album is dit. Het eerste waar ik aan moest denken was st.Germain meets Massive attack. Wellicht een beetje kort door de bocht maar goed. Ondanks de donkere sfeer is dit typisch zo'n album welke ik op elk moment van de dag zou kunnen draaien.

tuktak
yoran schreef:

alsjeblieft niet zeg! alle genre aanduidingen ten spijt, maar dit is onvervalste nu jazz. zoek daarbij een willekeurige plaat van het label ninja tune en hij is gegarandeerd beter dan deze plaat.

Ah man, Parov Stelar. Fijne muziek!

avatar van Carolaah
Leuk!
Zag een clipje van Catgroove, wat me liet zoeken naar deze muziek.
Vermakelijk. Ik weet niet hoe lang het 'houdbaar' is voor mij,
maar in eerste instantie vind ik het leuk, een plaatje om af en toe eens even lekker op te zetten.

avatar van Niek
Wat die houdbaarheid betreft: voor mij verrassend lang houdbaar. Heerlijke plaat. Constant niveau, goed geheel en een geweldige sfeer. Voor mij dé ontdekking van 2010!

avatar van Rhythm & Poetry
Hoe kun je dan al weten dat de plaat een lange houdbaarheidsdatum heeft?

avatar van Niek
Houdbaarheid zit 'm met muziek niet in de tijd maar in hoevaak je iets afspeelt. Ik heb 'm al heel vaak af gespeeld .

Iemand enig idee waar deze aan te schaffen is?

avatar van Carolaah
Niek schreef:

Iemand enig idee waar deze aan te schaffen is?

Zou juist denken dat het meer is hoe vaak je hem nog in de loop der tijd af gaat spelen..
Damien Rice's "O" luister ik zelden, maar elke keer als ik hem hoor blijft het een topplaat, maar het is niet eentje die je vaak op hoeft te zetten..

Deze plaat vind ik juist een beetje vervelen op langer termijn.. Beetje 'meer van hetzelfde'..

avatar van Manuel
Mensen die van Parov Stelar houden zouden misschien ook Wolf Myer Orchestra eens moeten proberen!