menu

Sun Ra - The Heliocentric Worlds of Sun Ra, Vol. 2 (1966)

mijn stem
3,45 (19)
19 stemmen

Verenigde Staten
Jazz / Avant-Garde
Label: ESP Disk

  1. The Sun Myth (17:53)
  2. A House of Beauty (4:49)
  3. Cosmic Chaos (14:48)
totale tijdsduur: 37:30
zoeken in:
Joy
sjezus

wat zappa zon beetje standaard tussen nummers in propt op platen als uncle meat of lather, maakt heer sun ra een hele plaat van

je moet er maar zin in hebben zal'k maar zeggen

avatar van AOVV
3,5
Waar volume 1 lekker onstuimig is, blijft Sun Ra met zijn Arkestra hier wat meer op de vlakte. Toch zijn er nog genoeg rariteiten te spotten, waardoor de term "boeiend" absoluut van toepassing is. Er is vooral veel ruimte voor het toetsenspel van Sun Ra zelf, op diverse instrumenten. Een belangrijke rol is verder weggelegd voor bassist Ronnie Boykins, vooral in de eerste twee composities.

Afsluiter Cosmic Chaos doet zijn naam alle eer aan en biedt lekkere chaos, waarbij de blazers een meer prominente plaats innemen, al klinkt het alsof alles wat naar achteren gemixt is, wat deze plaat een bevreemdende ervaring maakt. Maar goed, als je van Sun Ra een conventioneel plaatje verwacht, kom je sowieso bedrogen uit.

3,5 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 09:43 uur

geplaatst: vandaag om 09:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.