Keith Jarrett / Charlie Haden / Paul Motian - The Mourning of a Star (1971)

Jazz
Label: Wounded Bird

1. Follow the Crooked Path (6:20)
  2. Interlude No 3 (1:17)
  3. Standing Outside (3:25)
  4. Everything That Lives Laments (2:17)
  5. Interlude No 1 (1:42)
  6. Trust (7:07)
  7. All I Want (2:25)
  8. Traces of You (5:13)
  9. The Mourning of a Star (9:27)
  10. Interlude No 2 (0:56)
  11. Sympathy (4:40)
avatar van DeWP
Nee, dit vind ik echt niks. Free jazz, het komt echt over als wat gepriegel, oeverloos gepriegel wat in een recordtijd in een studio wordt opgenomen. Skippen, en het echte werk zoeken van Keith Jarrett, want hij heeft heel veel moois gemaakt!

avatar van heartofsoul
Dit album heb ik al heel vaak beluisterd de afgelopen jaren, en mijn ervaring is een geheel andere dan die van de schrijver van het vorige bericht. Weliswaar is dit album niet zo uitgebalanceerd en verfijnd als latere opnames van Jarrett (voor zover ik ze ken uiteraard), maar hij was nog relatief jong en wellicht zoekende naar zijn muzikale vorm. Jarrett speelt hier niet alleen piano, maar ook steel drums, conga drums, sopraan sax en zelfs tenor recorder (blokfluit). Charlie Haden en Paul Motian spelen respectievelijk bas en drums.
Voor mij een fascinerend, energiek, kleurrijk en overrompelend album.