Material - One Down (1982)

Jazz / Avant-Garde

4. Let Me Have It (5:24)
  5. Come Down (4:45)
  6. Holding On (4:42)
  7. Memories (4:00)
  8. Don't Lose Control (4:19)
  9. Busting Out (8:05)
avatar van jellorum
Een beetje een lauwe plaat, funky baslijntjes hier en daar, dat wel, eigenlijk gewoon disco-funk maar dan niet van het memorabele soort.
Misschien het vermelden waard dat Whitney Houston op Memories zingt...en dat Busting Out (met Nona Hendryx) gewoon erg goed is.
Beter zijn dan de 2 ep's Temporary Music waar een paar niet minder dan fantastische tracks opstaan.

avatar van willemmusic
Na het verscheiden van Whitney komt deze plaat en groep weer wat in de belangstelling en yep, zo hep elk nadeel z'n ...
Bezie het bijbehorende videoclipje "Memories" voor de toepasselijke titel en ga dan gauw door naar de tip van jellorum hieronder.
De ep's zijn samen ook op cd uitgebracht: "Secret Life".
Mooie donkere 'Mazzo-vleermuizen' disco . Deze muziek is een soort tijdcapsule naar die periode.

avatar van heartofsoul
Misschien wel het beste nummer dat ik van Whitney Houston ken (ik moet bekennen dat ik haar meeste nummers, hoe goed haar stem ook was, niet zo interessant vind). Vlug het vinyl-album eens opzoeken in mijn platenkast, want daaraan heb ik zeer goede herinneringen. Bedankt voor de tip, Willemmusic!

avatar van dj maus
willemmusic schreef:

Zo is het maar net... Ik had hier nog nooit van gehoord en ik had natuurlijk ook nooit zelf kunnen bedenken dat Whitney Houston ooit de ontbrekende schakel tussen Soft Machine en the Mars Volta zou zijn... met medewerking van Bill Laswell en Archie Shepp, nota bene!

Dank dus aan Kuitebrouwer die me in de dagen na Whitneys dood op het bestaan van deze plaat wees...

avatar van heartofsoul
Onlangs mijn vinylexemplaar weer eens gedraaid. Natuurlijk is het heel andere koek dan het prachtige avant-gardistische Memory Serves van een jaar eerder, maar dit disco-funk album mag er ook best wezen. De zware bas van Bill Laswell, de prachtige drums (diverse drummers), de accenten van Nile Rodgers op gitaar, en dan bovendien de zang van Nona Hendryx en Whitney Houston (helaas slechts op één nummer), het klinkt alles even aangenaam. En als bonus nog een bijdrage van Archie Shepp op Memories. Je kunt heel goed horen dat dit album uit de jaren 80 komt (dat noemen we dan "gedateerd") maar een bezwaar is dat voor mij niet.