Steve Howe - The Steve Howe Album (1979)

Label: Atlantic

1. Pennants (4:34)
  2. Cactus Boogie (2:05)
  3. All's a Chord (4:57)
  4. Diary of a Man Who Vanished (2:35)
  5. Look over Your Shoulder (5:04)
  6. Meadow Rag (2:43)
  7. The Continental (2:55)
  8. Surface Tension (3:31)
  9. Double Rondo (8:16)
  10. Concerto in D (2nd Movement) (4:51)
avatar van B.Robertson
Van zijn eerste zes albums verreweg de beste. Lijkt me sterk dat hij het ooit nog eens overtreft. Het punt is bereikt dat de collectie verzadigd is. Steve Howe geeft hier het beste van zijn kunnen voor, de acht instrumentale nummers zijn allemaal prachtig. Slechts één nummer met zang doet hij zelf en bij het andere schakelt hij de hulp van een zangeres in. Howe had de beschikking tot 14 verschillende gitaren op het album en bij elk nummer staat vermeldt op welke. Het valt me nog mee; dan is hij in '98 maar een duur mannetje geworden met zijn 33 gitaren. Heb genoeg van Howe; laatst nog een semi-officiële Asia live-cd gekocht. Geoff Downes is de eerste paar nummers het enige originele bandlid, tot hij een speciale vriend introduceerd, die met hem in Yes was. Daar zal die vriend zich wel goed voor hebben laten betalen. Neemt niet weg dat The Steve Howe Album het beste gitaaralbum uit mijn collectie is.
De plaatsen daaronder worden echter al snel bezet door Jan Akkerman om me weer volledig van Yes los te maken.

avatar van meneer
Een mij onbekend album. Eens beluisteren. Aanbevolen aan mij door Spotify. Dat is dan wel weer eens leuk.