Laibach - Let It Be (1988)

Joegoslaviƫ
Avant-Garde
Label: Mute

1. Get Back (4:26)
  2. Two of Us (4:05)
  3. Dig a Pony (4:40)
  4. I Me Mine (4:42)
  5. Across the Universe (4:16)
  6. Dig It (1:31)
  7. I've Got a Feeling (4:30)
  8. The Long and Winding Road (1:54)
  9. One After 909 (3:20)
  10. For You Blue (5:25)
  11. Maggie Mae (3:42)
avatar van c-moon
Niet alle muziekliefhebbers, en zeker niet de Beatles-fans, gaan dit apprecieren, maar dit is Laibach's interpretatie van de Beatles plaat LET IT BE..

Origineel. Schokkend. Ontwapened. Verrassend.
Apart alleszinds

avatar van HiLL
Zo ff wat van zitten luisteren...brrr

En wel grappig dat de cd via Bol.com nog steeds niet te krijgen is. Zie releasedatum!

avatar van VanDeGriend
Ik heb me hier echt heel veel meer mee vermaakt dan met de versie van The Beatles (ooit een keer geluisterd omdat ik dit zo cool vond...knappe plaat maar niet zo mijn cup of tea)....heerlijke theatrale...ehhhh....tja wat eigenlijk. Intrigerend. Ereplaats in mn laatje "obscuur" van mijn platenkast

Bob Cremers
Ik wil hem welleens horen lijk me leuk.

Bob Cremers
Get back van Laibach heb ik al gehoord.

dix
het titelnummer ontbreekt hè?

in plaats daarvan "auf den Lünenburger Heide .."

Laibach humor !

Harald
"Maggie Mae"is een duitse folksong en "For You Blue" is een een cover van Moondog's "Crescent Moon March".

Aparte plaat....

0,5
wat een shit album ! zat geen enkele mooi melodie in.

dix
urrr ... je zult de bewerkingen niet kunnen waarderen.
Maar getuige je top10 heb je toch wel een zwak voor de melodiën van Lennon en McCartney ?

0,5
jazeker dix sommige bands die de beatles coveren klinken beter !

dix
Vind je dat ze bij Across The Universe de melodie ook geweld hebben aangedaan?
Dat kan ik me nauwelijks voorstellen. Check nog eens:

bedoel je de film ?

dix
Nou,het is een clip. De film hoort dus bij de muziek, en de muziek wordt gespeeld door Laibach.

avatar van BeatHoven
Deftige parodie/spoof op het Beatles-album. Het klinkt een beetje als één lange Russische mars (uitgezonderd track 5), met donkere ritmes die je een onheimelijk gevoel bezorgen. Een klein kunstwerkje is het vast en zeker, want het is de herinterpretatie en herdefiniëring van datgene wat al bestaat. Op een gedurfde manier. Als Beatles-fan stoot mij dit geenszins tegen de borst.
Beste nummer: "Across the Universe" (valt compleet uit de toon maar heeft de mooiste melodie)
Slechtste nummer: "The Long and Winding Road"