Mandy Moore - Mandy Moore (2001)

Label: Epic

1. In My Pocket (3:41)
  2. You Remind Me (3:34)
  3. Saturate Me (4:02)
  4. One Sided Love (4:05)
  5. 17 (4:00)
  6. Cry (3:43)
  7. Crush (3:43)
  8. It Only Took a Minute (3:40)
  9. Turn the Clock Around (3:45)
  10. Yo-Yo (4:17)
  11. From Loving You (3:34)
  12. Split Chick (3:45)
  13. When I Talk to You (4:23)
Hilarious
Dit meisje heeft absoluut een geweldige stem!!! She's great!!! Geweldig album.

Is dit niet ook een actrice?

Electro_
En een vriendin van Kelly Osbourne.

Hilarious
Anna.R schreef:
Is dit niet ook een actrice?

Ja en ze is geweldig. Zeker in A Walk To Remember.

avatar van laracroftonline
een goed album vooral in my pocket swingt de pan uit

avatar van Angelo
Mandy Moore, zo’n popprinsesje die in het begin erg succesvol leek te zijn in Amerika maar zodra er concurrentie van Jessica Simpson, Christina Aguilera en Britney Spears kwam, bleek ze niet sterk genoeg om het succes vast te blijven houden.

In 2001 zou dan de wereldwijde doorbraak van haar moeten komen met de leadsingle ‘In my pocket’, een aansteklijk goed popnummer met etnische invloeden (medegeschreven door Emilio Estefan), maar helaas wist het nummer geen potten te breken en dit album van haar werd ook niet commerciele succes waarop gehoopt werd.

Toch is dit album qua niveau niet minder dan bijvoorbeeld het debuutalbum van Christina of Jessica. Aan haar uitstraling heeft het ook zeker niet gelegen, want ze is misschien wel mooier dan één van die anderen drie die ik eerder noemde. Misschien is het dan toch haar stem die wat onderontwikkeld was? Nee, want vocaal is ze een aantal treden hoger Britney.

Het ligt dan waarschijnlijk dan toch aan een slecht team rondom Mandy en het repetoire dat niet solide genoeg bleek te zijn om mainstream succesvol te zijn. Het album kent een aantal leuke liedjes waarvan ‘Saturate me’ een prima voorbeeld is. Maar ook ‘You remind me’ en ‘One sided love’ -dat op sommige punten iets op ‘In my pocket’ lijkt- zijn prima te doen. Maar ook een ballad als ‘Cry’ is nog niet eens zo onaardig. Het nummer ‘Crush’ werd ook een single, die genadeloos flopte, raar eigenlijk wat het is toch best een radiovriendelijk nummer. ‘Turn the clock around’, ‘From loving you’ en ‘Split chick’ zijn ook goed te doen.

Waar ligt het probleem dan? Misschien wou Mandy té graag waardoor het geforceerd overkwam. Misschien was de promotie niet voldoende. Misschien heeft het te maken met het feit dat Christina Aguilera in 2001 haar ‘Dirrty’ had, Jessica Simpson haar ‘Irresistible’ in 2001 had en Britney Spears in datzelfde jaar ‘I’m a slave 4 u’ had… drie nummers die de zangeressen profileerden als sex symbols, iets waar Mandy in dat jaar tekort schoot. Waar het echt aan ligt weten we niet, ik denk ook niet dat we dat ooit zullen weten. Eén ding weten we wel zeker: only the strong survive.

avatar van MetalMike
Dit was toen best een leuke nieuwe cd, voorzichtig een andere richting op gegaan, uiteraard. Maar nog genoeg Teenpop voor de fans van toen. Openingsnummer lag me nooit zo, maar mijn absolute favorieten kwamen daar vlak achteraan en die twee draai ik nog met enige regelmaat: You Remind Me, Saturate Me. Die nummers hebben een heerlijke sfeer en zijn prachtigfluweel en warm gezongen. Vocaal is ze uiteraard wat sterker dan op haar eerste, meer kracht en voller.
Niet 100% Teenpop meer, maar genoeg nog voor de vroege fans dus met een meer volwassen twist hier en daar.