The Flaming Lips - Fight Test (2003)

Label: Warner Bros.

1. Fight Test (4:08)
  2. Can't Get You Out of My Head [KEXP Version] (4:07)
  3. The Golden Age [CD101 Version] (3:12)
  4. Knives Out [KCRW Version] (4:21)
  5. Do You Realize?? [Scott Hardkiss Floating in Space Vocal Mix] (9:06)
  6. The Strange Design of Conscience (4:24)
  7. Thank You Jack White (For the Fiber-Optic Jesus That You Gave Me) (3:24)
avatar van 93.9
fight test lijkt erg veel op father and son van cat stevens.
zijn hier voor beschuldigd voor plagiaat!

avatar van ChrisX
Maar plagiaat is ontzettend moeilijk te bewijzen en volgens mij is er in jaren niet meer een grote plagiaatzaak rond gekomen.

Neemt niet weg dat deze EP samen met de Ego Tripping toch wel een leuke aanvulling zijn op de Flaming Lips discografie. Het setje covers (tracks 2 t/m 4) zijn bij vlagen erg goed met name het Kylie nummer. Het laatste nummer is qua tekst erg komisch, zeker als je bedenkt dat ze Seven Nation Army van The White Stripes ook hebben gecoverd.
En als we toch over covers bezig zijn: er komt een behoorlijk grote Queen-tribute plaat uit (ik meen op Hollywood Records) waarvoor de heren zich hebben vergrepen aan Bohemian Rhapsody. Dat moet toch iets bijzonders gaan opleveren dunkt me.

93.9 schreef:
fight test lijkt erg veel op father and son van cat stevens.
zijn hier voor beschuldigd voor plagiaat!

ik vind dat wel wat ver gezocht zo lijkt alle music wel op elkaar

avatar van dj maus
Hebbedingetje met verrassende, geslaagde covers. De remix van Do You Realize had niet gehoeven. Het Jack White-nummertje is vooral melig.