Des'ree - I Ain't Movin' (1994)

R&B

4. Little Child (3:54)
  5. Strong Enough (4:42)
  6. Trip on Love (4:28)
  7. I Ain't Movin' (4:22)
  8. Living in the City (4:31)
  9. In My Dreams (4:14)
  10. Love Is Here (4:50)
  11. I Ain't Movin' [Percussion Reprise] (3:10)
  12. Feel So High * (3:53)
avatar van Madjack71
De volgorde van songs klopt niet zoals deze bij mij op het album staan.
01 Herald the Day
09 In my dreams
10 Love is Here
11 I ain't movin' *percussie
12 Feel so High

Maar goed met geen enkel bericht, zal dit een grote HEMA worst zijn.

Met You gotta Be en Feel so High deed ze in de jaren negentig goede zaken. Nummers die ik nu nog steeds mooi vind. Met Herald the Day opent dit album ook niet onaardig. Sfeervol en je maakt direct kennis met die donkere, warme stem van Des'ree.

Op zich zijn er nog wel een aantal nummers meer die het goed doen. Wel is het zo dat doordat elk nummer tegen de 4 minuten en over het geheel er ruim over zit, het niet altijd de aandacht vast kan houden en soms wel een beetje te veel gaat kabbelen.

Anderzijds is het hartverwarmend om te lezen hoe zij bij elk nummer aangeeft, wat de inspiratie achter de tekst is. Een mooie jonge dame, die idealen heeft, maar die ondertussen ook de realiteit niet uit het oog verliest. Des'ree heeft veel met de natuur...getuige ook haar poses op het album...haar handen ademen het leven van bomen uit.

Mooie stem dat wel, maar wordt niet altijd goed ondersteund door sterke composities en begeleiding. Dan hoor ik toch liever een Lizz Wright.

avatar van ewalk
Vindt Des'ree een van de Britse zangeressen die echtheid uitstralen. Totaal geen gimmick of kunstje maar gewoon haarzelf zijn en volop warmte in haar stem en teksten die meestal juist goed worden ondersteund door de composities.

avatar van principal2000
Mijn album heeft dezelfde volgorde als Madjack.

Dit album vind ik iets minder dan haar debuut, maar hij is wel een verlenging van haar eerste werk. Misschien kiest ze hier iets minder voor pianoballades, maar het is over het algemeen weer fijne, redelijk rustige popmuziek. Niet ieder nummer is even sterk, maar het geheel luistert lekker weg.

avatar van Madonna
"You Gotta Be" vind ik nog steeds een erg leuk nummer. ik dacht toen koop die hele CD wel, zit ik goed. Eigenlijk niet heel veel gedraaid. En nu ligt ie maar in de kast.... best treurig. de overige nummers hebben niet zo veel indruk op mij gemaakt. Aardig.

-3-