Asgard - In the Ancient Days (1986)

1 stem

Rock / Metal
Label: Noise

1. Before the Morning (3:26)
  2. High Society (3:50)
  3. Witches Brew (7:11)
  4. Possessed by Evil (4:00)
  5. Hounds of Hell (4:54)
  6. Screaming Knight (5:19)
  7. Granadinas (1:17)
  8. Metal Tonight (5:39)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Asgard, uit Nederland en ze spelen heavy metal en/of speed metal. Eerlijk is eerlijk en deze keer ga ik er niet veel woorden aan vuil maken: dit is echt "deirlijk", West-Vlaams voor huilen met de pet op. Stoere hoes, stoere songtitels maar dit is als een pudding klaargemaakt met zout in plaats van suiker.
Ik respecteer zangers die niet in hun moedertaal zingen, maar de zanger hierop had toch beter dictielessen Engels gevolgd. De muziek is niet onvergetelijke, ahem... Lichtpuntjes van 0,50 Watt: het Spaans aandoende akoestisch gitaarstukje Granadinas en de laatste noot van dit album.

avatar van Kronos
Dit hadden we vroeger ook in huis. Inderdaad gene vette.

avatar van ZAP!
Cover (van de hand van Ken Kelly) is mooi, dus daar heb ik even een grote uitvoering van ingestuurd.

Hier nog een enthousiaste (muziek)bespreking.

avatar van Kronos

Nog maar pas overleden blijkbaar.

A fantasy artist focussing in particular on paintings in the sword and sorcery and heroic fantasy subgenres

Zo'n 'foute' kitscherige schilderijen zijn echt helemaal niks voor mij. Maar zet ze op een metal album (het mag zelfs een slecht album zijn) en ik vind het fan-tas-tisch!