Alva Noto + Opiate - Opto Files (2001)

Duitsland / Denemarken
Electronic
Label: Raster-Noton

1. Opto File 1 (5:09)
  2. Opto File 2 (17:42)
  3. Opto File 3 (7:56)
  4. Opto File 4 (2:35)
Prachtige idm in de static series op het legendarische raster noton waar o.a. signal, senking en taylor deupree ook in meededen. De cd's zitten verpakt in anti statische zakjes. Heel mooi maar vervelend om in je cd rek te krijgen. Er ontbreekt nog eentje bij mij. De muziek op deze plaat is erg minimal en zoals we van alva noto gewoon zijn is er ook op deze optofiles zuinig omgesprongen met beats. Wel bloedmooi en erg fris van klank.

tuktak
deze release mag er idd zeker wezen. daar veel op raster toch vrij emotieloos doorglitched en bliept blijft dit album continu sterk en boeiend. zeker ook een fris geluid.

avatar van -SprayIt-
Hier onder de lakens goed van genoten, geknisper zoals ik het graag hoor. Mooie gelaagde composities die ontdaan zijn van elke opsmuk. Een rustgevende trip met voor mij precies het juiste verloop, heel mooi werk.