Sugar & the Lollipops - Sugar & the Lollipops (1981)

1 stem

Label: CNR

1. Dancing Dynamo (2:52)
  2. Baby I Love You (3:48)
  3. Fish and Chips (3:18)
  4. Something Old, Nothing New (3:16)
  5. Hot Night (3:10)
  6. Tonight (3:44)
  7. I Can Dance (3:13)
  8. Changing Address (3:20)
  9. Missing Your Kissing (3:20)
  10. Jungle Drums (3:10)
  11. It's Alright (3:20)
  12. Dancing in the Light (3:15)
avatar van Thin Air!
Yesssss... Ik ben de enige die deze CD sterren geeft.
Leuk als je nu al weet dat niemand deze beoordeling leest.
Ik kan alles schrijven wat ik wil... Ik vind dit album bla bla bla bla..

Mocht iemand dit bericht ooit lezen na 10 jaar... Hier is het allemaal voor mij mee begonnen. Als klein mannetjes vond ik de vibe van het nummer Dancing Dynamo echt geweldig.
Hier had ik dus een casettebandje van en heb een aantal maanden geleden de CD gekocht van de site Fonos (www.fonos.nl). Zij kunnen veel nederlandse artiesten van LP naar CD branden inclusief mooi hoesje van de originele hoes van de LP.

De muziek is uiteraard puur jeugdsentiment en als je de videoclip opzoekt op internet is het ...soort van lachwekkend.
Echter sommige nummers vind ik nog steeds (redelijk) goed.

Hulde voor degene die toch deze beoordeling leest.
You are not alone..

avatar van Dibbel
Tuurlijk is er altijd wel een gek die dit leest.
Ben zelf ook dikwijls de Einzelgänger hier, bij onbekend spul.
Ik heb I Can Dance nog op een van die De Daverende Dertien verzamel-LP's op CNR.
Als ik deze LP zie liggen op de rommelmarkt of zo, gaat ie gewoon mee!
Renee was trouwens ook zo leuk.

avatar van Thin Air!
ha ha.. dat is snel.. Had ik niet verwacht.
Twee "die hard" fans.. Wie volgt....

Dit is wel erg gedateerd. I can dance is grappig,

avatar van gaucho
Thin Air! schreef:
Mocht iemand dit bericht ooit lezen na 10 jaar... Hier is het allemaal voor mij mee begonnen. (...)
Hulde voor degene die toch deze beoordeling leest. You are not alone.

Haha, het lijkt alsof ik het erom doe, maar ik kom echt (bijna) exact tien jaar later op deze pagina terecht. En dat komt omdat ik afgelopen zaterdag in een tweedehandszaak een flink stapeltje goedkope tweedehands singletjes op de kop tikte. En daar zat deze ook bij. Wanneer dit soort nummers - puur jeugdsentiment natuurlijk - voor een habbekrats worden aangeboden, in dit geval in bijna-nieuwstaat, ben ik al snel óm.
Ik herinnerde mij het nummer nog wel als een vrij energiek rock 'n' roll-niemendalletje en bij beluistering werd ik in die verwachting niet teleurgesteld.

Veel stelt het niet voor, maar het wordt wel aanstekelijk en met een heleboel energie gebracht. Op het internet lees ik dat dit zelfs een grote internationale hit was: top 10 in Duitsland, hitnoteringen in de Scandinavische landen en zelfs nummer één in Denemarken. Dat had ik er dan weer niet achter gezocht... In Nederland flopte het in eerste instantie, maar het werd na de internationale successen ook bij ons alsnog een hit.

Wat ik ook niet wist, maar wat me achteraf niet ongeloofwaardig in de oren klinkt, is dat het een compositie was van Arnie Treffers en Tony Britnell van Long Tall Ernie & the Shakers. Onbevestigde geruchten willen ook dat die band het nummer heeft ingespeeld, maar dat wordt elders tegengesproken. Al lees ik ook dat er een hoop gerommel is geweest met verschillende bandbezettingen. De productie is van John Sonneveld, en dat kun je horen: het nummer knalt lekker uit de speakers.

De rest van het album ken ik niet. Dancing dynamo was ook een hitje, zie ik. Maar als ik het beluister op YouTube, kan ik het me niet herinneren van vroeger. Vind het ook een pak minder dan de pretentieloze en vrolijke meezinger I can dance. Vooruit, als singletje is het leuk om te hebben, ook al omdat je het nummer nergens anders meer tegenkomt. Sugar, de zangers in kwestie, heette in het echt Monique Gebbing; zij overleed in 2007 op 48-jarige leeftijd.