Hexx - No Escape (1984)

Label: Shrapnel

1. Terror (3:52)
  2. Invader (2:46)
  3. The Other Side (3:33)
  4. Look to the Sky (3:03)
  5. Beware the Darkness (3:38)
  6. Night of Pain (3:04)
  7. No Escape (3:36)
  8. Live for the Night (3:24)
  9. Fear No Evil (4:14)
avatar van trebremmit
Dit debuutalbum staat vol u.s heavy/power metal, later ging de band meer de death/thrash kant op.
Vooral de slechte zanger valt me op, hoog zingen is niet voor iedereen weggelegd, een brakke productie en weinig goede nummers zorgen voor een matig album.

Sir Spamalot (crew)
Ik stem in met collega trebemmit, muzikaal vind ik het nog meevallen. Het geluid is redelijk klote en die zanger doet mij denken aan Ray Alder van Fates Warning, nog zo enen die op mijn zenuwen werkt maar dan toonvaster.
Uitgekomen op het Shrapnel label van gitaristen-fetisjist Mike Varney, dus gitaarheld op de voorgrond, holle drums en de rest moet maar zijn plan trekken.
Yep, 1984 had zo zijn verborgen kantjes.

avatar van trebremmit
Toch een halfje erbij, muzikaal is het eigenlijk best in orde met redelijk catchy nummers.

Sir Spamalot (crew)
Dat ik niet meer weet waarom ik vanavond deze nog maar eens heb uitgediept, zal wel een folietje zijn geweest. Dik een jaar later vind ik dit album nog altijd een typisch Shrapnel kaf-product, koren-producten had hij ook wel, met spectaculair gitaarwerk maar met die donderende drums en een zanger die zo hoog zingt dat ik hem een klap voor zijn kop wil geven. Nochtans ben ik een bedeesd mens maar die zanger doet mijn hoofd splijten.

avatar van Kronos
Probeer anders de opvolger Under the Spell uit het magische metaljaar '86 eens Sir. Daar heeft men zanger Dennis Manzo buiten gekieperd en mag Dan Bryant zijn plaats innemen. Hij heeft een wat lagere hese stem. De songschrijverij is er ook op vooruit gegaan.

Sir Spamalot (crew)
Uw tip werd genoteerd voor verder onderzoek, Kronos!

avatar van ZAP!
Ben wel gewend aan dit soort zangers, alleen bij de derde track gaat er wat mis. Misschien zit ie te hard in de mix, maar de zanglijnen komen er gewoon niet uit de verf. De muziek is prima, vrij typisch ouderwetse heavy / power metal die mij goed ligt. Favorieten kiezen valt niet mee, allemaal prima songs met regelmatig leuke tempowisselingen en riffs die wat rock & roll aandoen, maar ik ga voor de opener en 'Look to the Sky'.

Een dikke zeven, vanwege de zang op de derde track zit een acht er niet in.