Warlord - Deliver Us (1983)

Label: Metal Blade

1. Deliver Us from Evil (6:09)
  2. Winter Tears (4:47)
  3. Child of the Damned (4:04)
  4. Penny for a Poor Man (3:57)
  5. Black Mass (5:31)
  6. Lucifer's Hammer (3:49)
  7. Mrs.Victoria * (5:53)
Joy
schoot me vandaag ineens door mijn hoofd deze plaat

dikke jaren 80 metal in een zeer creatief jasje

helaas nooit echt doorgebroken

zou deze plaat wel in bezit willen hebben

avatar van Germ
Germ (crew)
Het nummer Child Of The Damned is van het zelfde niveau als andere vroege metal klassiekers als Fates Warning's Damnation en Gods Of Wrath van Metal Church.

Prachtige (U.S.) Metal zoals het niet meer gemaakt wordt!

Joy
kheb um inmiddels in bezit

het geluid is matig , de band vliegt nu en dan te overmoedig de bocht uit maar het mag de pret niet drukken

positieve stempel op mijn jeugd

Sir Spamalot (crew)
Voorganger op het geweldige debuut van een jaar later ... And the Canons of Destruction Have Begun, weliswaar met een andere zanger, Jack Rucker. Twee nummers van deze EP staan niet op het debuutalbum, namelijk Winter Tears en Penny for A Poor Man.
Ik kan het haast niet beter zeggen dan collega Germ: prachtige melodieuze metal met opmerkelijk drumwerk van Mark Zonder (later Fates Warning). De sporadische keyboards voegen echt iets toe, hoewel de nadruk blijft liggen op de song en het betere gitaarwerk. Child of the Damned is een geweldige beuker! Voor mij is deze EP minstens even genietbaar als die EP van Queensrÿche, uit hetzelfde jaar trouwens.

Sir Spamalot (crew)
Child of the Damned , wat een geweldig mooi snel nummer. Pracht EP uit de tijd waarin die dingen heel interessant waren: redelijk veel debuutplaten waren een EP. Het heeft zijn charmes: kort en krachtig. Niet te geloven dat deze plaat ook al weer 27 jaar oud is. Ik kan maar aanbieden, u kan het maar aannemen.

Sir Spamalot (crew)
Tiens, het is weeral ikke die passeer en een berichtje neerzet. Pracht van een EP dat de kracht heeft het hartje een slag te doen overslaan mocht je dit ooit op vinyl tegenkomen. Een blik op Discogs levert dat de originele Metal Blade versie met zes tracks vanaf 35 eur gaat, de versie met zeven tracks (dus met Mrs. Victoria als Japanse bonus track) vanaf zo’n 150 eur. Voetjes terug op de grond, heet zoiets. Grappig hoe de zeven track EP langer duurt dan hun debuutalbum. Pst, Child of the Damned, zeker eens beluisteren.

avatar van gigage
@sir: 3 maal is scheepsrecht. Dit is echt een pareltje en ik vind m ook beter dan de queensryche ep. Nu halen we er misschien de schouders voor op, maar toen wilde dat heel wat zeggen, toch? Lucifers hammer had zo op het magnifieke Don't break the oath van Mercyfull fate kunnen staan. En daarmee probeer ik een beetje de gitaarsound te typeren van sommige nummers. ( niet de zang) Save us from ourselves! Haha heerlijk. Ik voel weer een puistje opkomen
Bonusnummer komt van metal massacre 3

avatar van Edwynn
Deliver Us From Evil en Lucifer's Hammer ken ik van de Metal Massacre verzamelaars. Zijn dit dezelfde versies?
Bijzondere metal met een onheilspellend accent. De theatrale voordracht van de zanger bevalt me wel. Ze hebben ooit nog eens een album gemaakt met die gast van Hammerfall. Dat vond ik maar 'meh'.

avatar van gigage
In 1983 werkten ze met de iets betere Jack Rucker (Damien King 1) op zang en een jaar later met Damien King II. Op deze ep worden de toetsen wat minder beroerd. Dus afhankelijk van de Massacre release zal het deze of die van de 1984 release zijn. Anders even op het kijkkanaal zoeken, daar staan ze allemaal op. Of bij Metal archives. Heb je hier wat aan?

avatar van Edwynn
Ja hoor. Dank. Ik zal eens gaan snorkelen.