Hitzone 37 (2006)

Alternatieve titel: 538 Hitzone 37

Label: EMI

1. Sergio Mendes - Mas Que Nada (3:33)
  2. Gnarls Barkley - Crazy (2:58)
  3. Guillermo en Tropical Danny - Toppertje! (2:57)
  4. Rihanna - Unfaithful (3:46)
  5. Christina Aguilera - Ain't No Other Man (3:47)
  6. Basshunter - Boten Anna (3:26)
  7. Pirates of the Caribbean - He's a Pirate (Tiësto Rmx] (4:05)
  8. Do - Beautiful Thing (4:03)
  9. Ilse Delange - The Great Escape (3:57)
  10. Infernal - From Paris to Berlin (3:27)
  11. Lily Allen - Smile (3:13)
  12. The Pussycat Dols - Buttons (3:48)

met Snoop Dogg

13. P!nk - U and Ur Hand (3:32)
  14. Pakito - Living on Video (3:08)
  15. Nelly Furtado - Maneater (3:15)
  16. Keane - Is It Any Wonder? (3:04)
  17. Maria Mena - Just Hold Me (4:22)
  18. Ne-Yo - Sexy Love (3:37)
  19. George Michael - An Easier Affair (4:32)
  20. Fedde Le Grand - Put Your Hands Up 4 Detroit (2:41)
  21. Ch!pz - Waikiki Beach (3:22)
Opvallend veel sterke nummers hier, wat mij betreft. Ik heb Sergio Mendes, Gnarls Barkley, Lily Allen, Nelly Furtado en Keane als favorieten aangevinkt en dat vind ik allemaal erg sterke nummers. Eigenlijk staat er ook maar weinig echte troep op, zekers als je Toppertje ironisch opvat.

avatar van musicfriek
Buttons vind ik zwaar okee van de poezelige dames. Dit deel is idd wat sterker dan de vorige. Gnarls Barkely blijft een topplaat en een zwak heb ik altijd al gehad voor Pakito. Lekker swingen op dat nummer hoor! Heeeeeeey huh-ah!

tnf
Valt inderdaad mee vergeleken met sommige andere delen. Het is niet dat het schijfje barst van de potentiële all time favorites, maar ik zal van de meeste tracks ook geen oorpijn krijgen.

Uitstekende tracks: 2, 11. Van Gnarls Barkley heb ik enige tijd later de full-cd gekocht en eigenlijk staat er veel van bijna gelijk niveau op.

5, 15 en 17 behoren ook tot de leukere.

Ritueel verbranden: alle exemplaren van het singletje van track 4. Mijn God, wat een gejank...

1,0
Lily Allen is voor mij het eenzame hoogtepunt hierop.
Haar cd is trouwens ook te gek!

Crazy is met áfstand het beste nummer van deze cd. Eigenlijk sowieso het beste nummer van Gnarls Barkley, van 2006, van het afgelopen decennium, etc. Ben echt een enorme fan van dat nummer. Verder heel veel aangename nummers hoor: Ain't no other man, Great Espace, Smile, Buttons, Maneater, Sexy love, Put your hands up 4 detroit en mijn ultieme guilty pleasure Boten anna niet te vergeten. Als je enkele tracks negeert is dit een goede verzamelaar.

1,0
Ben ik dan de enigste die dat Gnarls Barkley-nummer rete-irritant vind?

Het lijkt erop.

Al moet ik zeggen dat ik Smiley Faces pas echt een geweldig nummer vind.

avatar van NewYorkCityLight
@kaztor: Nee hoor, ik heb het ook nooit leuk gevonden. Het ergste is dan nog dat iedereen hem WEL leuk vond, daardoor ga je zo'n nummer extra haten (hetzelfde geld nu voor Bleeding Love, bleh) Gnarls Barkley was trouwens (volgens mij ) Ook een één dags vlieg

Dit is 1 van de betere hitzones, (Dit is de laatste hitzone die ik heb gekocht, na 37 heb ik er geen meer).
Mijn favorieten:

- Just Hold Me
- Sexy Love (die draaide ik het vaakst)
- An Eassier Affair
- Beautiful Thing
- He's A Pirate (Tiesto Remix)

Ik kan me nog herinneren dat ik Unfaithful ook zo geweldig vond... Nee dank je...

NewYorkCityLight schreef:
Gnarls Barkley was trouwens (volgens mij ) Ook een één dags vlieg

Gnarls Barkley is dus absoluut geen eendagsvlieg, ze hebben kort geleden nog een sterk album uitgebracht zelfs.

avatar van NewYorkCityLight
Ik hoor alleen nooit meer wat van ze... (maar goed ook)

De andere singles zijn allemaal geflopt, dus in die zin kun je wel spreken van een eendagsvlieg inderdaad.

avatar van LucM
Tracks 2 (Gnarls Barkley) en 11 (Lily Allen) vind ik uitstekend, de nummers van Sergio Mendes, Nelly Furtado, Keane en Maria Mena vind ik ook goed. Dit is één van de betere hitzones, al staan hier ook zwakke nummers op met Rihanna als dieptepunt.

avatar van Arrie
herman schreef:

Gone Daddy Gone was toch niet echt geflopt?
Overigens vind ik Crazy ook behoorlijk irritant. Gone Daddy Gone vond ik daarentegen wel leuk, leuke cover van de Violent Femmes. Maargoed, die staat hier niet op. Ik weet niet wat het met Crazy is, een beetje een love-it-or-hate-it-nummer volgens mij...

Op deze Hitzone vind ik Christina Aguilera, Ilse Delange, Lily Allen, P!nk (een beetje een guilty pleasure van me volgens mij), en Nelly Furtado het best.
Overigens vind ik Toppertje nog wel erger dan Rihanna...

avatar van vin13
0,5
Ilse en Nelly de 2 uitschieters in positieve zin. Jammer dat Nelly Furtado het nummer niet zelf geschreven heeft maar ik vind dat ze er een mooi uptempo beat in heeft gezet.

timon
Toppertjes zijn: tracks 2, 16 en 17. De rest graag doorspoelen!

avatar van Madjack71
Crazy was wel een verrassing, maar kon de verwachting van het album bij mij niet helemaal waar maken.

Christina Aguilera, niet mijn ding, maar dit had wel pit.

Ilse DeLange had met The Great Escape een prima comeback en maakt steeds betere popliedjes. Hoewel ik haar wel minder naturel vind overkomen.

Lily Allen met Smile is een leuk nummer dat een beetje deed denken aan typische engelse nummers begin jaren tachtig.

Nelly Furtado, niet slecht, maar ik had liever gehad dat ze bij de kern bleef. Nu begint het op dertien in een dozijn te lijken.

Keane is een van mijn favoriete populaire Top 40 bandjes van dit moment. Kan er prima van genieten.

Maria Mena, mooi gedaan, ben benieuwd of het een blijvertje is.

George Michael is vergane glorie.

avatar van Dibbel
Hitzone 37, 2006, lang niet de slechtste.
Goede nummers vind ik Crazy van Gnarls Barkley (bij mij wel love-it dus), The Great Escape van Ilse DeLange (onweerstaanbaar refrein), Is It Any Wonder van Keane (idem), Beautiful Thing van Do en Smile van Lily Allen. P!nk vind ik eigenlijk altijd wel OK en Mas Que Nada is in al zijn irritantheid soms ook best leuk. Met een beetje goede wil reken ik het iets te zoete Just Hold Me van Maria Mena en de ballad van Rihanna ook nog tot de redelijke nummers.
From Paris To Berlin van Infernal met een beetje een duister jaren70-discosfeertje gaat ongegeneerd bij de guilty pleasures, hetzelfde geldt voor het Pirates Of The Caribbean trance-dingetje van Klaus Badelt.
Dat zijn er dus al 11!
Voor de rest vind ik Nelly Furtado deze keer zwaar irritant (waarom moet ik toch iedere keer aan Hall & Oates denken), Christina Aguilera deze keer ook en George Michael lijkt inderdaad uitgerangeerd.
Boten Anna heb ik dankzij mijn kinderen zo vaak gehoord, dat ik daar nu nog trauma's van krijg.
Hetzelfde geldt voor het vreselijke Toppertje.
Pakito maakt een slechte cover van Living On Video van Trans-X uit 1983 (een nummer dat iedereen kent, maar gek genoeg ook destijds zelfs de tipparade niet heeft gehaald).
Ch!pz is natuurlijk ook een kindergroepje en Ne-Yo en Fedde Le Grand vind ik niks.
De eerste Hitzone die ik 2,5* ga geven.

avatar van pureshores
1.Sergio Mendes - Mas Que Nada (3:33)-samen met BEP de zomerhit van 2006, plus gratis ge lala van Fergie

2.Gnarls Barkley - Crazy (2:58)-zoals ik dacht NewYorkCityLight ook zei over Outkast-Hey ya, je MOET dit geweldig vinden lijkt het, anders mankeert er wat aan je. Dit nummer kan ik door de overplay nu niet meer aanhoren, maar de intentie is goed:)

3.Guillermo en Tropical Danny - Toppertje! (2:57)-schaam me dood voor dit soort meuk

4.Rihanna - Unfaithful (3:46)-buiten of je haar stem aankan of niet, liever zo'n ballad dan het gejammer van een Alicia keys of Celine Dion

5.Christina Aguilera - Ain't No Other Man (3:47)-hier kreeg madam weer credit met een puike DJ Premier produktie, alleen is dat hele 50's gedoe niet aan mij besteedt

6.Basshunter - Boten Anna (3:26)-kinderlijke track

7.Pirates of the Caribbean - He's a Pirate (Tiësto Rmx] (4:05)-onnodig gedoe

8.Do - Beautiful Thing (4:03)-en weer een Margriet lezeressen veilige single van Do(os)

9.Ilse Delange - The Great Escape (3:57)-dit vind ik 1 van dr beste nummers, heeft een heerlijke melancholieke sfeer, haar engels is ook goed qua zang

10.Infernal - From Paris to Berlin (3:27)-gaynummer met hoge hilariteitswaarde

11.Lily Allen - Smile (3:13)-leuke single van Lily die simpel doch meteen in je hoofd nestelt

12.I H8 Camera - Buttons (3:48)-ik neem aan Pussycat Dolls, verantwoorde girlpop met leuke bijdrage van Snoop

13.P!nk - U and Ur Hand (3:32)-geforceerde kijk-mij-eens-het-wijf-met-ballen-uithangen act, zelfs sky radio kan dit hebben

14.Pakito - Living on Video (3:08)-ook zo'n nikserig geval, net als Infernal

15.Nelly Furtado - Maneater (3:15)-de comeback van Furtado en Timbaland, dat was even schrikken maar wel leuker dan dr eerste 2 platen, haar stem ben je na 3 nummers wel weer zat

16.Keane - Is It Any Wonder? (3:04)-hele leuke single van Keane, alles klopt

17.Maria Mena - Just Hold Me (4:22)-dit hoor ik altijd bij de Supercoop, dat jammerende whyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy can't you just hold me zou voor de betrokken persoon toch de reden voor een scheiding moeten zijn, en dat door de neus zing stemmetje is irritant

18.Ne-Yo - Sexy Love (3:37)-zo sexy is dit niet

19.George Michael - An Easier Affair (4:32)-het gaat maar zeker niet zn beste werk van de naughties

20.Fedde Le Grand - Put Your Hands Up 4 Detroit (2:41)-ondanks het gimmick achtige blijft dit toch een moddervet nummer dat nog steeds niet verveelt

21.Ch!pz - Waikiki Beach (3:22)-die lui hebben wel erg veel singles gehad

avatar van NewYorkCityLight
Ik vind 'Crazy' ook niet leuk, valt inderdaad in dezelfde categorie als 'Hey Ya' denk ik.
Voor de rest is dit wel een behoorlijke hitzone, maar daar kom ik later op terug.
12 is inderdaad de PCD.

avatar van Arrie
Ik heb Crazy ook nooit echt leuk gevonden, terwijl haast iedereen er enthousiast over is. En dat terwijl ik Danger Mouse over het algemeen erg tof vindt.

Ben er ook nooit zo weg van geweest. Smiley Faces, de single die daarna kwam, was tien keer leuker, maar dat werd helaas niet echt een hit.

tnf
Wat uitgebreider dan in m'n vorige reply, een selectie van de nummers die erop staan:

Sergio Mendes - Mas Que Nada

...in samenwerking met Black Eyed Peas, maar dat staat er niet bij. Zomervakantie-track van het jaar, neemt we weer terug naar dagtripjes naar Duitsland en zo (zo sterk dat ik gelijk beelden in m'n hoofd krijg van mezelf, lopend door een specifieke winkel in Düsseldorf). Afgezien daarvan sowieso geen moeite met dit nummer, een geslaagde update van de 60's-classic. Alleen dat ge-la-la-la-la van Fergie maakt me weleens zenuwachtig. Gelukkig maakt ze het in dat zwoele tussenstuk weer goed, en de totale uitkomst is voor mezelf dan 'leuke subtopper'.

Gnarls Barkley - Crazy

Tja, dit ligt me gewoon goed. Om het commentaar van Pureshores even aan te halen: ik voel geen verplichting om dit leuk te vinden (laat me in m'n smaak sowieso niet leiden door de zogenaamde hoogaangeschreven 'smaakmakers'), het zit simpelweg in m'n muzikale straatje - idem voor Outkast. Relaxte pop zonder pretenties, een soortement van moderner alternatief voor een bepaalde muzikale hoek waar je +/- 1990 vrij veel van had. Geldt voor die hele cd, trouwens.

Guillermo en Tropical Danny - Toppertje!

Gimmick-plaat waar ik wel om kan lachen, met dat gortdroge Koos Alberts-accent waarin ze de tekst zingen, en hier en daar wat Bassie & Adriaan-esque clip. Ook al stelt het verder niet zo veel voor.

Rihanna - Unfaithful

Vreselijk irritant tranentrekkerig huilnummer met quasi-emotionele piano-geluiden, gezongen (lees: gejankt) met zanikstem. Ik had het bij deel 36 over Marco Borsato die m'n top twintig meest gehate platen aller tijden gegarandeerd zou kunnen halen, en dit is ook een nominatie; top dértig zeker. Gatverdamme.

Christina Aguilera - Ain't No Other Man

Lekker funky popplaatje, met die droge beat en die trompetjes. Plezierig om te horen. Jammer dat ze tegenwoordig van die kil geproduceerde zooi uitbrengt, hopende mee te kunnen gaan met de autotune-generatie. En gezien de verkoopcijfers werkt het vooralsnog niet echt.

Basshunter - Boten Anna

Goedkoop geproduceerd gimmick-gevalletje waar de lol al héél snel af is. Nogal banaal. Ik vermoed dat ik dit in de 90's behoorlijk leuk had gevonden, en als het toen al was uitgebracht had ik er anno nu misschien nog de lol van ingezien. Maar nu kwam het veels te laat.

Infernal - From Paris to Berlin

Er zijn ergere commerciële dancenummers, het klinkt best aanstekelijk. Maar ook voor deze was ik op dat moment gewoon al aan de oude kant. Waardoor ik er minder bij voel als dat ik zou hebben gedaan wanneer het al wat jaren eerder zou zijn uitgebracht (de sound had +/- 1999 ook al gekund). Dit klinkt als hele dagen en nachten naar de tering gaan op op Salou of Chersonissos of zo, hoewel er in het liedje ándere oorden aan worden gehaald.

Lily Allen - Smile

Net als die van Sergio Mendes ook weer een zomervakantie-herinnering. Heel erg lekker geproduceerd nummer met lichte ska-ondertoon, Mark Ronson kan dat wel.

Pakito - Living on Video

Niks voor mij, nogal goedkope en platte bliep-bliep-muziek. Muziek voor bij de botsautotjes op een of andere dorpskermis, als de alcohol in de avonduren rijkelijk vloeit. Wéér eentje waar ik in de 90's (sorry, dat decennium duikt al voor de vierde keer op in deze reeks reviews) vast mee weg was gelopen.

Nelly Furtado - Maneater

Een heel andere richting voor haar, opeens, deze Timbaland-producties, en ik heb altijd getwijfeld aan de 'echtheid' van deze versie van haar. Verder weinig mis met het nummer. Wel spreken de coupletten, met dat aanstekelijke geluid dat eronder zit, me veel meer aan dan het refrein.

Maria Mena - Just Hold Me

Typische bewust op vrouwen gerichte muziek, iets wat (ondanks dat ik er zelf eentje ben) negatief uit kan vallen. In een instrumentale versie kan het zó onder een reclamespotje voor een reclame voor de Flair of Vriendin of zo. Of nog erger: inlegkruisjes - ik heb iemand dergelijke muziek weleens treffend 'menstruatiemuziek' zien noemen. Maar het zit nog net aan de goede kant.

George Michael - An Easier Affair

O.k., maar vergeleken met veel andere nummers van hen valt het wat weg. Het blijft gewoon niet zo hangen. Ik wil hem graag weer eens op z'n best horen. Helaas, moet ook híj, net als Christina Aguilera, heden ten dagen zonodig mee met de autotune-generatie.

Fedde Le Grand - Put Your Hands Up 4 Detroit

Zo'n beetje de belangrijkste track uit de Sneakerz-scene, sinds pakweg eind 2004/begin 2005 de dancewereld teisterend, en voorlopig nog niet verdwenen. Aardig wat deuntjes uit deze scene roepen al vanaf dag 1 weinig meer emotie bij me op dan kijken naar hoe het gras groeit (ik weet niet wat erger is: dát of regelrechte irritatie), en de sfeer die eromheen hangt spreekt me ook niet aan. Deze kan er nog mee door, pakkend is het in ieder geval wél, maar een topfavoriet zal het niet worden.

avatar van RogerV
1,0
1.Sergio Mendes - Mas Que Nada (3:33)
Is te hebben

2.Gnarls Barkley - Crazy (2:58)
Een beetje zoals sommige voorgangers. Ik vind het ook maar een zeurderig nummer.

3.Guillermo en Tropical Danny - Toppertje! (2:57)
Deze is dan wel weer smakeloos en fout op en manier dat het wel weer lachen is.

4.Rihanna - Unfaithful (3:46)
Rihanna is gewoon niet leuk

5.Christina Aguilera - Ain't No Other Man (3:47)
Irritant nummer

6.Basshunter - Boten Anna (3:26)
Absolute troep

7.Pirates of the Caribbean - He's a Pirate (Tiësto Rmx] (4:05)
Hier was ik Tiesto al lang kwijt maar het is nog best degelijk

8.Do - Beautiful Thing (4:03)
Sky radio

9.Ilse Delange - The Great Escape (3:57)
Gaaaap

10.Infernal - From Paris to Berlin (3:27)
Eurodance die wel een beetje erg oubollig klinkt

11.Lily Allen - Smile (3:13)
Leuke single van leuke zangeres

12.I H8 Camera - Buttons (3:48)
Krijg ik niet gevonden

13.P!nk - U and Ur Hand (3:32)
Pink is vermoeiend

14.Pakito - Living on Video (3:08)
Een remake van een in de vergetelheid geraakte 90's track die ik eigenlijk wel oke vind.

15.Nelly Furtado - Maneater (3:15)
Velen zijn hier lyrisch over maar ik vind er eigenlijk helemaal niets aan.

16.Keane - Is It Any Wonder? (3:04)
Degelijk trackje

17.Maria Mena - Just Hold Me (4:22)
Niet onaardig maar mij iets te braaf

18.Ne-Yo - Sexy Love (3:37)
Het beatje is oke, wat er overheen gesmeerd is niet.

19.George Michael - An Easier Affair (4:32)
Degelijke track van een topartiest

20.Fedde Le Grand - Put Your Hands Up 4 Detroit (2:41)
Dit is gewoon nog steeds een vette kraker

21.Ch!pz - Waikiki Beach (3:22)
Kinderonzin

tnf
Net als bij nr 39, zojuist: Dat zijn de Pussycat Dolls (in dit geval samen met Snoop Dogg), en een correctie heb ik zojuist verstuurd.

Tja, geen wonder dat je die nummers niet gevonden krijgt, als er twee keer de verkeerde naam (en ook beide keren dezélfde verkeerde naam, gek genoeg) bij staat.

Autobahn
Goed, de volgende hitzone dan maar:

Nummer 1: heb niet zoveel met Spaanstalige muziek, vaak is het catchy, maar dat is het dan ook wel.

Nummer 2: ik zet de radio niet af als deze komt, maar ik zet hem ook niet zelf op.

Nummer 4: ik moet heel eerlijk bekennen dat ik deze wel mooi vind, ook al is de muziek van Rihanna alleen maar gemaakt om seks in de spotlight te zetten.

Nummer 6: meh, niks voor mij.

Nummer 7: aardige remix

Nummer 9: met Ilse Delange heb ik gewoon iets, ik zou nooit een cd van haar kopen, maar de meeste hits van haar vind ik geweldig. Zo ook deze.

Nummer 11: is niet storend.

Nummer 12: ik houd niet echt van meidengroepen, maar deze gaat ermee door.

Nummer 15: tsja, matig.

Nummer 16: 1 van de mindere liedjes van deze band.