Juliane Werding - Ohne Angst (1984)

West-Duitsland
Label: WEA

1. Lohn der Angst (3:48)
  2. Nur Fuer Dich (3:26)
  3. Soll das Alles Gewesen Sein (4:08)
  4. Drei Jahre Lang (4:01)
  5. Das Große Warten (4:00)
  6. Geh Nicht in die Stadt (3:14)
  7. Wie Bin Ich Hierhergekommen (3:16)
  8. Spur des Mondlichts (3:37)
  9. Sonne Auf der Haut (3:52)
  10. Nacht Voll Schatten (3:24)
avatar van musicfriek
Wie herinnert zich nummertje 6 nog?

avatar van monique
ikke, was een redelijke hit in de zomer van 1984

Pieter Paal
'Gay Nicht In Die Stadt' klinkt wel homo-onvriendelijk.

avatar van foxhusky
Wow, dit is een wel een heel goed album. Inderdaad, Geh Nicht In Die Stadt was een redelijke hit in Nederland (7 weken in de top 40).

Er staan twee covers op: Sonne Auf Der Haut is de Duitse versie Wouldn't it be Good van Nik Kershaw en Nacht Voll Schatten is de Duitse versie van Moonlight Shadow van Mike Oldfield.

Ik zie nu dat ik dit album al in 1987 gekocht heb op CD. Al 21 jaar in bezit en het verveelt nog geen seconde. Het album bevat goede Duitstalige popmuziek. Eén van de muzikanten in de band van Juliane Werding is Michael Cretu, die zes jaar later veel succes krijgt met zijn Enigma.

Geh Nicht in die Stadt kan ik nog herinneren. Inderdaad een mooi nummer. Borduurde toch een beetje voort op de synthpopsound van Nena. Maar niet zo 'over the top' als bijvoorbeeld Modern Talking.

Geh nicht in die stadt doet me altijd denken aan de tandarts. Toen dat nummer een hitje was schalde het uit de radio terwijl ik met mijn mond open in de tandartsstoel lag. Wel mooi liedje overigens.

avatar van Faalhaas
Als je dit mooi vindt wat zou je dan nog meer kunnen luisteren. Dus een Duitse zangeres met een eighties geluid. Ja Nena bevalt me ook, maar veel verder dan dat kom ik niet.

Fraai album van Juliane met prijsnummer Geh nicht in die Stadt, zelfs een bescheiden hitje hier. Mooie nummers met mooie muzikale omlijstingen en fraaie teksten die echt wel verder gaan dan een gem. Schlager. Ze wilde altijd verhalen vertellen van dingen die haar bezig hielden. En dat deed ze dus ook. Fraai album ook dit dus en nog steeds zeer genietbaar. Na al die jaren......niet bepaald slecht nein.

avatar van vigil
foxhusky schreef:

Denk je na de Nik Kershaw cover een aparte Duitstalige cover te pakken hebben volgt er direct gewoon nog eentje