Destiny's End - Breathe Deep the Dark (1998)

Label: Metal Blade

1. Rebirth (3:56)
  2. Breathe Deep the Dark (6:00)
  3. To Be Immortal (3:28)
  4. Idle City (1:56)
  5. The Fortress Unvanquishable (3:28)
  6. Sinister Deity (3:50)
  7. Unsolved World (4:55)
  8. Under Destruction's Thumb (4:24)
  9. Clutching at Straws (4:34)
  10. Where Do We Go? (3:25)
  11. The Obscure (5:18)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Nog geen enkele stem bij geen enkel van de twee albums van deze US Power Metal groep? Net zoals bij de groep Distant Thunder geef ik een paar bekende namen van deze groep mee. Ten eerste, zanger James Rivera (Helstar, Distant Thunder, Vicious Rumors) en gitarist Eric Halpern (Helstar, Distant Thunder). Weinig verrassend album volledig in de lijn van het almachtige Helstar met de fabuleuze orkaanstem van James Rivera.

Mssr Renard
Deze kocht ik toentertijd omdat het de plaat van de maand was bij de Aardschok (of zoiets). Meer dan degelijke US Powermetal in het straatje van Sanctuary en Nevermore.

Goede productie. En als je moderne metal anno nu luistert naast metal van toen, valt op hoe veel ruimte er toen op die albums stond. Het is niet zo volgepropt en dichtgesmeerd als nu.

Een erg puike plaat en een trip down memorylane, want wat is dit heerlijk zeg. En dan vooral die twinleads en die continu doorbeukende drums. Zo hoor ik mijn metal graag!