Earthless - Sonic Prayer (2005)

Label: Gravity

1. Flower Travelin' Man (20:46)
  2. Lost in the Cold Sun (20:59)
Geweldige plaat. Hard, jammend en psychedelisch. Een dikke aanrader voor liefhebbers van de hardere nummers van Jimi Hendrix, vooral de live jams met heftige gitaarsolo's. Die zijn hier ook van de partij.

avatar van OldRottenhat
Klinkt goed! Lekkere harde stoner-rock a la Kyuss! 4*

avatar van snarf349
ik ben helemaal gek van het 2de nummer, space-stoner- rock van de bovenste plank.

de opvolger van dit album is helaas een geval van... jammer.

avatar van BlueVelvet
Lange, uitgesponnen jams met piepende gitaren en een flinke brok energie: count me in!

avatar van Helicon
Eigenlijk twee keer ruim twintig minuten lange gitaarsolo's. NIET MIS MEE.

Het 2e nummer spreekt iets meer aan dan het eerste (na één luisterbeurt)

avatar van RuudC
Als tweetal jams niet perse slecht, maar het is wel een heel simpele opvulling van een plak vinyl. Er stond niet op aangegeven welke kant A of B was. Deze ene was wel iets beter, dus dat zal wel Lost In The Cold Sun geweest zijn, maar Earthless kan wel echt veel beter. Live is het een stuk genietbaarder en de opvolger draai ik vele malen liever. Het vermeende Flower Travellin' Man is gewoon saai. Twintig minuten lang hetzelfde riedeltje: gaap! De ander heeft een wel erg bekende (doom)riff. Komt nog bij dat ik heel wat jams heb horen passeren en vele die beter zijn dan wat Earthless hier laat horen.