Ash - Meltdown (2004)

2. Orpheus (4:16)
  3. Evil Eye (3:26)
  4. Clones (4:00)
  5. Starcrossed (4:50)
  6. Out of the Blue (3:24)
  7. Renegade Cavalcade (3:26)
  8. Detonator (3:38)
  9. On a Wave (4:27)
  10. Won't Be Saved (3:41)
  11. Vampire Love (3:45)
  12. Meltdown [Live] * (3:34)
  13. Orpheus [Live] * (4:40)
  14. A Life Less Ordinary [Live] * (4:13)
  15. Evil Eye [Live] * (3:36)
  16. Clones [Live] * (4:18)
  17. Starcrossed [Live] * (4:43)
  18. Out of the Blue [Live] * (3:47)
  19. Renegade Cavalcade [Live] * (3:51)
  20. Detonator [Live] * (3:55)
  21. On a Wave [Live] * (5:02)
  22. Won't Be Saved [Live] * (3:51)
  23. Vampire Love (Love) * (4:24)
  24. Darkside Lightside [Live] * (3:57)
  25. Burn Baby Burn [Live] * (3:58)
avatar van rzasa
Deze moet nog erger zijn dan Nu-Clear Sounds, en aan de hoes te zien klopt dat wel.

avatar van Sjoerd
rzasa schreef:

Goh grappig, ik hoor juist allemaal positieve berichten en ben het er redelijk mee eens. Degelijke plaat!

avatar van Sjoerd

avatar van rzasa
Ik heb hem nog niet geluisterd hoor! Maar die hoes is lelijk!

Wat zijn nou de leukste tracks van dit album? Dan kan ik misschien nog ff previewen voordat ik ze morgen live ga zien.

rzasa schreef:

Maar die hoes is lelijk!

Zal vast met een bedoeling geweest zijn

Om mensen af te schrikken?

herman schreef:

Om mensen af te schrikken?

Geen idee. Maar misschien kunnen we er een spoortje ironie in terugvinden?

avatar van Eddie
Veruit de slechtste plaat van ash. Komt qua slegtheid ook niet in de buurt van hun andere (over het algemeen heel acceptabele) platen deze plaat klinkt totaal inspiratie loos. Onder het motto "we zijn ash en brengen maar weer een plaat uit. hebben we genoeg goede songs dan? nee maar anders gaan de fans zijken, ik heb nog wel wat oude left overs liggen" "Oke pleuren we die op een plaat iedereen blij" 2.5*

Ik vind dat er een paar hele leuke nummers op staan. Het hoesje is alleen wat raar, want het past niet echt bij de muziek... Wel bij de titel, en die vogel vind je ook nog op iemands arm terug, misschien is dat het.

avatar van mathias
geen slechte plaat, maar de houdbaarheidsdatum van de nrs is wel erg kort (behalve orpheus dan)

avatar van Tekh
is minder dan de vorige cd maar vind evil eye wel een toppertje

avatar van Ploppesteksel
mathias schreef:

Eens.

Ik vind dit album nog zo slecht niet. Sommige nummers zijn niet bepaald memorabel, maar een nummer als Orpheus is van superkwaliteit.

avatar van Ploppesteksel
shynazu schreef:

Dat bedoel ik ook helemaal. Orpheus is een prima nummer. Rock top 1000 en dat moet zeker binnen 300 staan..

avatar van Obscure Thing
leuke cd alleen springt er niet alleen een nummer uit.
Live is ie wel heel goed. Voorla on a wave

Ash
Leuke cd, maar heeft niet echt 'Ash klassiekers' zoals Goldfinger, Girl From Mars. Orpheus, Evil Eye en Vamire Love zijn echt de uitschieters.

avatar van Tekh
Ash schreef:

ja dat is wel zo maar is zeker geen slecht album.ben weer erg benieuwd naar het nieuwe album.

Ash
Is zeker geen slecht album, het is trouwens ook het eerste album van ik van Ash hoorde, maar dit album is gewoon minder qua Ash standards. Ash kan veel meer, en zoals ik dat nu heb gezien/ hoor word het nieuwe album geweldig.

avatar van Obscure Thing
een minder album voor Ash standaards.

toch staan er een paar lekkere nummers op zoals On a Wave, Out of The bleu en Vampire Love.

vooral de live CD van dit album vind ik erg sterk! ook de looks van de band waren geweldig tijdens Meltdown, in tegenstelling tot nu.

alleen jammer dat de belofte van het nieuwe album ook niet helemaal ingelost is.

Klinkt inderdaad totaal anders als de Ash ten tijden van 1977. Hoor hier meer het geluid van Foo Fighters door heen, en zo nu en dan neigt de zang naar Billy Corgan van Smashing Pumpkins. Verder een prima rock album.

avatar van Carolaah
Toch iets minder dan zijn voorganger..
Geen slechte plaat..
Ooit wilde ik deze zo graag in handen hebben,
uiteindelijk nooit gekocht :s.

avatar van evil23
Bij de eerste beluistering van dit album:Meltdown was ik meteen verkocht. Heerlijke songs met Clones als een van de betere tracks.Ash klinkt wat stoerder maar daar is wat mij betreft niks mis mee.

avatar van Hårgalåten
Altijd een prima album gevonden. Nummers als Evil Eye, Orpheus en Starcrossed blijven me altijd het meest bij. Komt net tekort voor 4 sterren.