Crom - Wasteland (1988)

Spanje
Rock / Metal
Label: Claxon

1. The Dragon's Prelude (5:30)
  2. Wasteland (4:11)
  3. Uther's Order (4:30)
  4. Ninth Moon (3:19)
  5. The Chosen One (5:00)
  6. The Shining Lie (3:58)
  7. Morgana (4:57)
  8. Tears of Madness (2:36)
  9. Twelve Knights (4:17)
  10. Legends of Swords (Epilogue) (4:10)
avatar van andnino
Leuk om het metalalbum van de week weer op te starten, maar helaas is speedmetal een van mijn minst favoriete metalgenres. Ook met Wasteland, dat het overigens aan enthousiasme niet ontbreekt, kan ik jammer genoeg niet echt uit de voeten. Nog wel een compliment voor de unieke hoes.

avatar van The_CrY
In eerste instantie wat moeilijk te beluisteren, gezien de slechte kwaliteit van de versie op youtube, maar er valt wel doorheen te luisteren en dan is dit album van Crom best goed te doen. Echt uitschieters vallen me niet zo op, vooral door de matige productie, maar de band doet erg hun best om te variëren in hun begeleiding van de songs. Het basspel pakt me wel. Verder vrees ik dat ik ook niet snel terug zal komen naar deze plaat, ook in verband met de wat onverstaanbare zang en de wat gezichtsloze brei aan toch vrij standaard eighties speed metal.

avatar van ZAP!
Jammer, maar toch nog geen onvoldoendes.

Productie is idd niet optimaal, maar in mijn oren (dik) voldoende voor zo een tamelijk anoniem bandje. Van de zang krijg ik doorgaans sowieso weinig mee zonder tekstvel...

Bedankt voor de pogingen, sowieso.

avatar van andnino
Met een festival of concert, waar de energie ook een stuk beter overkomt, kan ik hier overigens wel goed in meegaan hoor! Heb nog wel een paar concerten positief in de herinnering van bijv. Flotsam & Jetsam, waar Crom denk ik zeker wel naar geluisterd heeft.

avatar van B.Robertson
Heb me er doorheen geworsteld, instrumentaal gezien deugt het wel, alleen die zang vind ik weinig soeps. Een euvel waar meer metalbands aan lijden overigens. Album an sich is niet slecht voor een undergroundrelease.

avatar van ZAP!
Blijft toch een toffe plaat. Het begint al met een lekker onheilspellend intro en dan barst het los. Het is zeker niet enkel speed, maar ook heavy metal (soms een tikje proggy), met uitstekende, afwisselende songs en soms opvallend dominant basspel. Het pompeuze slot van 'The Chosen One' was toen zelfs nog behoorlijk origineel te noemen volgens mij(?).

Dan de zang, waar hier de meeste kritiek op is; voor mij pakt de amateurfactor simpelweg charmant genoeg uit. De productie had zeker meer power kunnen gebruiken, maar het is toch prima te doen.

Kleine 9 blijft zeker staan. Mooiere, grote versie van de mooie cover blijft gewenst.

ZAP! schreef:
...Mooiere, grote versie van de mooie cover blijft gewenst.
Staat er inmiddels , wie mag ik daarvoor bedanken?