Cosmic Force - Live in Detroit (2006)

Electronic
Label: Marguerita

1. Bass Drum Kix
  2. Break It All Down
  3. Hooligan
  4. U Know Wassup
  5. Rage
thejazzscène
Cosmic Force, een man die als weinig anderen erin slaagt de underground electrogeluiden rechtstreeks uit de kraakpandfeestjes te plukken.
Hij was gevraagd om op het Fuse-In festival in Detroit een setje te brengen. De man wist zijn livesetje op te nemen en heeft het op een Ep'tje laten zetten. Hier is hij dan.
Gelukkig horen we geen gillende stemmen van het publiek doordat het allemaal rechtstreeks vanuit de outpoort richting de recorder ging. (Wat een voordeel die electronica toch he).
Hier gaat de man op het bot. Elk geluid is underground: tragepitch vocals die erg robot-achtig overkomen, gierende synthesizers (in Hooligan bv.), uit de aardkorst gefilterde bassen met daarvoor altijd wel een kickdrum/ beat die de bassen splitsen.

Dit is muziek die geen genade toont aan wie ook. Keihard, keizwaar en eveneens nog lekker met een leeg glaasje wijn.

avatar van brooklyn
Mijn voorganger heeft de plaat perfect omschreven eigenlijk. Dit gaat zo smerig en hard tekeer. Geen genade. Intimiderend. Muziek om bang van te worden.

Een track als Hooligan moet je in een ondergrondse kelder draaien met een strobo en een rookmachine die op tilt slaan.

Dikke 4