menu

Windy & Carl - Depths (1998)

mijn stem
3,70 (25)
25 stemmen

Verenigde Staten
Avant-Garde
Label: Kranky

  1. Sirens (7:06)
  2. Undercurrent (4:41)
  3. Set Adrift (6:35)
  4. Depths (19:02)
  5. The Silent Ocean (3:36)
  6. Aquatica (15:45)
  7. Surfacing (13:17)
totale tijdsduur: 1:10:02
zoeken in:
4,0
Te vergelijken met Loveless van My Bloody Valentine, zij het minimaler van opzet. Gitaar soundscapes met shoegazy vocals erover. Erg mooi en dromerig.

avatar van Barney Rubble
4,0
Dit duo is een van mijn leukere ontdekkingen van de afgelopen tijd. De ietwat gruizige gitaar (met name op Undercurrent) en de vrouwelijke zang die van ver komt, doen inderdaad denken aan My Bloody Valentine. Het tempo ligt hier echter een stuk lager. De muziek is bedachtzamer en mysterieuzer. Ook een album als Pygmalion van Slowdive komt zo in gedachte. Het totaalplaatje heeft zelfs wat weg van ambient. Erg mooie, warme en gevoelige muziek. Met name Surfacing is een trip die ik vaker op ga zetten. Het nummer was onderdeel van een ambient-playlist van spotify en sindsdien ben ik er ietwat verslaafd aan geraakt.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:24 uur

geplaatst: vandaag om 21:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.