Pater Moeskroen - Heimwee (2001)

Pop / Folk
Label: HKM

1. Heimwee (4:15)
  2. Café Vergetelheid (2:57)
  3. Het Weggaan (3:39)
  4. Diddelidee! (3:11)
  5. Vannacht (3:07)
  6. Het Laatste Water (4:20)
  7. Heilige Grond (3:50)
  8. Een Vrolijk Lentelied (2:27)
  9. Whisky Is de Duivel (3:13)
  10. De Ochtendzon (3:22)
  11. Watje (3:17)
  12. Dublin (3:40)
  13. Zet de Tijd Stil (3:52)
avatar van Tekh
aan deze cd heeft die knakker van de dublinners meegewerkt,maar vind deze cd niet zo feestelijk als de albums hiervoor.

avatar van Sjaan
Misschien heimwee naar vroeger tijd...

Mostlyanthony
ik persoonlijk vond deze CD na drie wat mindere theater-CD's anders een hele vrolijke CD.

avatar van bauer
Deze cd behoort tot de allerbeste nederlandstalige albums ooit gemaakt.
Van begin tot eind genieten van de geweldige composities van (voornamelijk) Adje Grooten, zonder hem geen Pater Moeskroen.
De Ierse en Schotse melodieen in combinatie met het typische Pater Moeskroen geluid maakt het tot een prachtig geheel.
Dit album is het een-na laatste studio album met Ton Smulders en Wilbert van Duijnhoven. Zij worden nog altijd gemist door de fans van het eerste uur, hoewel de huidige bezetting ons ook prima kan bekoren. Uit de wandelgangen hebben wij vernomen dat de volgende cd weer de kant van Heimwee opgaat, dus kijken wij hier rijkhalzend naar uit.
Tip: als je hem wilt hebben, wacht er niet te lang mee, ook deze cd van Pater Moeskroen is al bijna niet meer te verkrijgen.

avatar van B.Robertson
Eigenlijk vind ik Nooit van gehoord? meteen hun beste album. Heimwee is in z'n geheel beter dan de eerste twee theater-CD's maar nog net geen (On)gewenste ultimiteiten. Heimwee kent knappe nummers als het titelnummer en het instrumentale Dublin. Er staan weinig mindere nummers op, maar ik mis wat grote uitschieters.