Pater Moeskroen - Steelt de Schouw! (1994)

Label: Polydor

1. Zuster Angelique (2:18)
  2. Anders (3:01)
  3. Keesje (3:23)
  4. Piramide (3:01)
  5. Zeemanslied (3:06)
  6. Feestvarken (3:00)
  7. Mathilde (3:05)
  8. Le Plastique C'est Fantastique (2:36)
  9. Ze Zullen Mij Niet Hebben (3:19)
  10. Trek Die Zak in Tweeën (3:12)
  11. Johnny (3:04)
  12. Schots en Scheef (5:04)
  13. Kom Maar Binnen! (2:44)
Het lijkt allemaal te draaien om grappen en grollen en als je alleen naar de teksten luistert is dat ook wel zo.
Toch vind ik dat deze band muzikaal er goed in elkaar zit. Op later werk werden de teksten gelukkig ook wat minder melig.

avatar van Tekh
aERodynamIC schreef:

dat vind ik nou weer jammer,ik vind de eerdere cd's die ze uit brachten waaronder deze nog wel leuk maar de laatste 2 cd's vind ik niet zo veel meer aan

avatar van Sjaan
Ze moeten niet te serieus worden...

avatar van airone
Geniale reclame voor het gebuiken van een rubbertje, met "Le Plastique C'est Fantastique". Make's me smile everyday.

avatar van bauer
Deze cd is een van de hoogtepunten uit het oudere werk.
Het niveau van deze cd is ongekend hoog; er staat niks zwaks op.
Een echte nederpopklassieker.
De Pater heeft trouwens geen slechte albums gemaakt, al zijn ze de laatste jaren wel iets wisselvalliger geworden.
De laatste cd die ook een ongekend hoog niveau haalt is Heimwee uit 2001.
Helaas voor de nieuwe fans; het oudere werk is nauwelijks meer te verkrijgen en dan mis je wel wat, zoals dit geweldige album.

avatar van B.Robertson
In het nummer Kom maar binnen is het opvallend dat de heren net als Toon Hermans in Mien, waar is m'n feestneus, de feestneus ook in de la-la-la-la-laa hebben liggen.
Nu ik al het repertoire weer eens gedraaid heb, ben ik toch wel blij dat er later wat meer serieus materiaal komt. Steelt de schouw is een leuk feestalbum met Anders, Keesje, Zeemanslied en Ze zullen mij niet hebben als favoriete nummers.