Rowwen Hèze - Vandaag (2000)

Pop / Roots

8. Helenaveen (4:30)
  9. Wandele (3:20)
  10. Moon River (4:11)
  11. Vergeate (3:34)
  12. Genne Gojje Mood (2:42)
  13. Mien Hart (3:19)
  14. Vader (3:33)
DutchViking
Uitstekend album van Rowwen Heze. Ik vind November er bovenuit steken, wat een prachtig melancholisch nummer. Ook de rest is dik in orde.

avatar van ðe waan
Beetje wisselvallig, deze Rowwen Heze plaat. Jack was wel weer lekker meloncholiek op deze, nu vanwege zijn vaderschap. Vader vind ik dan ook een kippenvelnummer. Verder is ook Helenaveen een van de mooiere nummers van RH.

Valt me trouwens op dat Rowwen Heze hier weinig gewaardeerd wordt gezien het lage aantal stemmen. Dat verbaast me zeer.

MetalDex
Vader is een van de allermooiste RH-nummers. Het heeft een schitterende melancholieke sfeer die een groot deel van het album kenmerkt. Dit soort rustigere nummers komen ook ontzettend mooi tot hun recht in hun theatershows, vooral D.A.D.G.P.S. - hier helaas nog niet toegevoegd - is prachtig.

avatar van rkdev
Ben sinds 1,5 jaar vader en hoorde zojuist het nummer "vader" weer eens.
Zit dit nu met kippenvel te typen...

Ook het nummer 'Andere wind' is herkenbaar, ben ondertussen 2x in Ierland geweest, en als je daar een keer bent geweest wordt je verliefd op dat land en snap je waar Jack Poels het over heeft (al is het nummer natuurlijk algemeen bedoeld).

Misschien leuk om te weten; Vader is geschreven door Henny Vrienten (van Doe Maar).
Als een vriendendienst, omdat Jack Poels Leven met een 7 heeft bijgeleverd aan het album Klaar van Doe Maar.

avatar van timmem
Mister-D schreef:

Inderdaad leuk om te weten, Schreef hij de muziek of de tekst (of beide).

De muziek.
En Poels de tekst van Leven met een 7.