Jane Siberry - Teenager (1996)

Canada
Pop / Folk
Label: Sheeba

1. Introduction (0:27)
  2. The Squirrel Crossed the Road (5:12)
  3. Let's Not Talk Now (4:07)
  4. Song to My Father (4:57)
  5. Broken Birds (5:09)
  6. Puppet City (4:28)
  7. Oh My Sister (3:58)
  8. The Long Pirouette (4:57)
  9. Bessie (3:37)
  10. We Should Be There by Morning (4:19)
  11. Viking Heart (6:26)
  12. When Spring Comes (3:27)
  13. Angel Voyeur (6:14)
  14. Trumpeter Swan (5:56)
Thijssie024
Een album geschreven tijdens haar tienerjaren. Alleen begeleid op guitaar en piano.

Jane Siberry, Canadese singer-songwriter is een eigenzinnig artiest. Aan het begin van haar carriére werd ze vergeleken met zowel Laurie Anderson als Kate Bush. Maar ze liet zich niet leiden daarin, mede daardoor lieten de grote platenmaatschappijen haar vallen en kwam ze bij de kleinere independent labels uit. Regelmatig wisselend van partner en producer, zelfs een tijd dat ze als artiest onder een andere naam (Issa) platen maakte.
Deze plaat uit 1996 is ook weer een geheel aparte plaat van Jane. Uit haar tienerjaren had ze nog materiaal dat ze op deze plaat laat horen. Zeer minimalistisch enkel begeleid met gitaar of piano. Bij een enkel nummer hoor je ook nog een opname uit de tienertijd van Jane.
De nummers op zich zijn goed, blijkt dat Jane al in haar tienerjaren vol talent zat. De uitvoering is nu zeer folky, totaal ontdaan van allerlei opsmuk. Gewaagd, want de kale nummers moeten zich zelf bewijzen.
Dat lukt prima, ik vind dit album makkelijker te beluisteren dan sommige andere.
En het blijkt ook met dit album dat Jane Siberry echt haar eigen weg gaat.
Onbekend in Nederland en dat is wel jammer.