Ayumi Hamasaki - Guilty (2008)

Japan
Label: Avex Trax

1. Mirror (1:56)
  2. (Don't) Leave Me Alone (4:16)
  3. Talkin' 2 Myself (4:54)
  4. Decision (4:20)
  5. Guilty (4:33)
  6. Fated (5:34)
  7. Together When (5:12)
  8. Marionette -Prelude- (1:13)
  9. Marionette (4:34)
  10. The Judgement Day (1:39)
  11. Glitter (4:52)
  12. My All (5:25)
  13. Rebirth (1:38)
  14. Untitled ~For Her~ (5:33)
sxesven
Een nieuw kalenderjaar, een nieuwe Hamasaki, zo gaat het al min of meer precies sinds 1998, en dan heb ik het nog enkel over reguliere albums (of in een enkel geval een mini-album). Het zal mij verder benieuwen; ik heb hier nog niets van gehoord, de hoes is alvast ongehoord lelijk, en de laatste jaren is er toch vooral een neerwaartse lijn in de kwaliteit van output te ontdekken, met een kleine oprisping hier en daar (Secret, voornamelijk). 1 januari in de (Japanse) schappen.

avatar van Onslaught
Wat doet deze plaat op de beginpagina? Lijkt me niet dat deze in de Nederlandse platenzaken te koop wordt aangeboden.

sxesven
Haha, nu ja, misschien dat je 'm bij een Chinese giftshop vandaan kunt halen ofzo, hoewel die meestal alleen HK edities verkopen (en die komen later uit), maar goed. In ieder geval, hij is uit, eens gaan opzoeken maar.

avatar van Bill
Misschien dat we hem kado krijgen bij de afhalen Chinezen in Nederland. (ipv een kalendel vool thuis)

avatar van Arrie
Ze is altijd nog Japans hoor... Ben benieuwd naar dit nieuwe album van Ayumi. ^_^

avatar van KampF
Hoei, mijn eerste stem op een album uit 08. Uit nieuwsgierigheid gepindakaast en met plezier naar geluisterd. Lekkere gitaarriffs in het begin van deze plaat, waarna de woeste storm verandert in een stel (haast) epische songs. Mooi! Ik start na 1 luisterbeurt met een bescheiden met 3,5*

sxesven
Nou, dan zoek ik 'm ook maar even op! Weet je trouwens zeker dat je de goede plaat had?

avatar van KampF
Zeker! Luister maar
Het woord episch kan misschien beter veranderd worden in orkestraal.

sxesven
Geen grote verrassingen, maar goed, daar wacht je ook niet op bij mevrouw Hamasaki, die nu al een goede tien jaar volgens exact hetzelfde stramien plaat na plaat aan formulepop afbakt. Dat gebeurt gelukkig wel via een genietbaar recept type voor de lekkere trek. Ook hier stapels songs die net zo goed op de vier, vijf voorgaande platen hadden kunnen staan (goed, met uitzondering van dat toch wel erg povere een-tweetje My Story en (miss)understood). Echter wel weer met verve gedaan, inderdaad bij vlagen van een (haast) epische kwaliteit, zoals ook KampF al betoogt, met bombastische strijkertjes, een beleefd jankend gitaartje en licht orgastische uitspattingen. Het is muziek waar je zomaar een zwak voor kunt hebben, en indien dat het geval is kun je met Guilty weer uitstekend uit de voeten. Overigens wat mij betreft niet over de gehele lengte even sterk, maar die dipjes hier en daar kunnen weinig afdoen aan de algehele positieve indruk. 3*

KampF schreef:
Zeker! Luister maar
Het woord episch kan misschien beter veranderd worden in orkestraal.

Ah, ok. Ja, ik dacht, ik vraag het maar even, zo onverwachts bij de Ayu.

avatar van Onslaught
Zal mij benieuwen hoe Ayumi haar verdere carriere nu gaat invullen nu ze aan 1 oor doof is. Wel erg sneu voor haar.