Bad Brains - Banned in D.C. (2003)

Alternatieve titel: Bad Brains Greatest Riffs

Punk / Reggae
Label: Caroline

1. Pay to Cum (1:31)
  2. I Against I (2:50)
  3. Don't Bother Me (2:31)
  4. I (2:05)
  5. Regulator (1:18)
  6. F.V.K. (1:06)
  7. Re-Ignition (4:13)
  8. Sailin' On (1:50)
  9. How Low Can a Punk Get (2:31)
  10. At the Movies (2:16)
  11. With the Quickness (2:43)
  12. Sacred Love (3:35)
  13. Soul Craft (3:03)
  14. Voyage to Infinity (3:10)
  15. Banned in D.C. (2:02)
  16. Big Takeover (2:51)
  17. Joshua's Song (0:34)
  18. I and I Survive (5:16)
  19. The Meek (3:35)
  20. I Luv I Jah (6:34)
  21. The Prophet's Eye (4:23)
  22. Riot Squad (2:29)
Voor mij één van de beste HC bands allertijden. Met als hoogtepunten Don't Bother Me en Big Takeover.

avatar van Lexicon Devil
Pay

To

Cum!

Letterlijk een hoogtepunt man.

avatar van frolunda
Met een verzamelaar van de hardcore punk/reggae pioniers de Bad Brains,die de hoogtepunten bevat van hun eerste vier albums kan natuurlijk niet zoveel misgaan.Het viertal uit Washington D.C. waren tussen,ongeveer 1980-1992 één van de meest vooraanstaande bands in het genre en vooral live een absolute sensatie.Iedereen zal zo wel zijn favorieten hebben maar House of suffering (ik vind dat zelfs hun beste song) en in iets mindere mate Coptic times hadden op deze plaat eigenlijk niet mogen ontbreken.
Voor het overige komen alle klassiekers wel zo'n beetje voorbij op Banned in D.C..Van hun debuut single Pay to cum,de snelle hardcore zoals I,At the movies,Big takeover en de titelsong uit hun begintijd,de latere,wat meer diverse punkrock,inclusief metal invloeden zoals Re-Ignition,With the Quickness en natuurlijk de legendarische songs Sacred love en I against I en op het laatste gedeelte van het album krijgen we nog wat fijne Reggae voorgeschoteld.
Had persoonlijk liever gezien dat de tracks in chronologische volgorde hadden gestaan,vind het zo soms toch wat chaotisch overkomen.Van de andere kant past dat ook wel een beetje bij de Bad brains.
Wat in ieder geval zeker is is dat de muziek op Banned in D.C. tot het beste behoort wat de Hardcore/punk scene in de jaren tachtig te bieden had.