Coalesce - 0:12 Revolution in Just Listening (1999)

Label: Relapse

1. What Happens on the Road Always Comes Home (3:05)
  2. Cowardscom (2:26)
  3. Burn Everything That Bears Our Name (2:24)
  4. While the Jackass Operation Spins Its Wheels (2:22)
  5. Sometimes Selling Out Is Waking Up (3:21)
  6. Where the Hell Is Rick Thorne These Days? (1:56)
  7. Jesus in the Year 2000/next on the Shit List (2:57)
  8. Counting Murders and Drinking Beer (The $46,000 Escape) (2:33)
  9. They Always Come in Fall (2:48)
mathcore heroes de tracknamen ook!

avatar van bennerd
Pakken beter dan het vorig jaar verschenen OX.

avatar van Don Cappuccino
Vandaag gekocht voor 4,50, ik had er nog niks van gehoord, maar ik had er wel vertrouwen in. Net voor het eerst beluisterd en dit is echt een hele vette plaat. Coalesce wordt vaak met namen als Converge en The Dillinger Escape Plan vergeleken, maar dat vind ik een beetje vreemd. Bij deze mannen hoor je de ''southern'' achtergrond ontzettend goed met smerige riffs die je ook op een Eyehategod-plaat zou kunnen tegenkomen. Sean Ingram heeft echt een heerlijke doorleefde strot en de ritmesectie groovet ontzettend lekker met jazzy maat- en tempowisselingen. Lekker kort maar krachtige plaat, die gaan we nog vaak draaien. Dit wordt sowieso vier sterren, misschien nog wel hoger.