538 Dance Smash Hits 1997 Vol. 3 (1997)

Dance

6. The Sunclub - Fiesta de los Tamborileros
  7. Lutricia McNeal - My Side of Town
  8. Energy 52 - Café del Mar
  9. Twenty 4 Seven - Friday Night
  10. Porn Kings - Amour (C'mon)
  11. Sash! - Ecuador
  17. The Groovemasters - The Crowd Is Movin'
  18. Stanford - Keep Your Head Up
  19. Boris Dlugosh Presents Booom! - Hold Your Head Up High
  20. Tina Cousins - Killin' Time
Jammer dat Porn Kings met een zwak rip-off van hun eigen voorganger kwamen dat ik nog steeds als één van mijn favoriete dans-nummers beschouw: man wat ik ging ik daar dan los.
Verder zitten er best weer wat leuke dingen tussen.

Tja.... de tijd waarin ik zeer veel uitging en dit regelmatig voorbij hoorde komen: elke week feesten!

avatar van musicfriek
Hmmm, ook een aantal knallers (destijds dan). Ultra Nate, 2 Eivissa (bah, wat heb ik dat vaak moeten draaien zeg: there is a melody bumpin' in my head. Kom er maar vanaf..), Sunclub, Sash! en het grappige Whirlpool Productions. Man wat is dat nummer melig en vals gezongen, maar toch ook wel weer heel aanstekelijk.

Topper is of course Energy 52, een klassieker.

Oh, en een vermelding voor Tina Cousins natuurlijk, zeer mooi opgebouwd nummertje ook (zij zong later weer mee op het Sash-nummer Just Around the Hill, een ballad nog wel, maar erg fijn)

avatar van RogerV
1.T-Spoon - Sex on the Beach
KLassieker in zijn foutheid maar op een of andere manier toch wel leuk

2.2 Brothers on the $th Floor - I'm Thinkin'of U [Dance Therapy Club Mix]
Was wel een leuke disco cover

3.Ultra Naté - Free
Geweldige houseclassic van een leuke zangeres

4.Bellini - Samba de Janeiro
Echte kermisplaat maar zeker niet slecht en een leuk sfeertje

5.2 Eivissa - Oh La La
Beetje een domme ripoff van Gypsy Woman

6.The Sunclub - Fiesta de los Tamborileros
Leuk debuut van The Sunclub

7.Lutricia McNeal - My Side of Town
Minder irritant dan voorganger maar nog steeds 3x niks

8.Energy 52 - Café del Mar
De Three n one remake is ook de beste versie van deze geweldige tranceclassic. Epische melodie.

9.Twenty 4 Seven - Friday Night
Het werd er niet beter op

10.Porn Kings - Amour (C'mon)
Aardig clubplaatje dat met de wind van de tijd meewaait

11.Sash! - Ecuador
Ook al een topper van Sash!. Zeer goede pakkende melodie.

12.Klubbheads - Discohopping
De Klubbheads waaien opportunistisch met iedere house/trance-wind mee. Maar vind de plaat op zich niet verkeerd als dansnummer.

13.Karen Young - Hot Shot '97
Zeer degelijke remix

14.Whirlpool Productions - From: Disco To: Disco
Heerlijk opvallend housenummer met valse zang die goed uitpakt

15.Future Breeze - Keep the Fire Burning
Is wel te doen maar is zijn kracht wel een beetje kwijt

16.JT Playaz - Just Playin'
Heerlijk houseplaatje met lekkere snelle samples in de geest van Stretch & Vern

17.The Groovemasters - The Crowd Is Movin'
Kan ik niet vinden

18.Stanford - Keep Your Head Up
Kan ik ook al niet vinden

19.Boris Dlugosh Presents Booom! - Hold Your Head Up High
Zeer dikke house/speedgarage track met moddervette bassen

20.Tina Cousins - Killin' Time
Gewoon een aardig eurodancenummer

avatar van tnf
tnf
T-Spoon - Sex on the Beach

Zit onderhand tegen het stadium 'bruiloften & partijen-classic' aan. Moet ik echt in de goede bui voor zijn, al heeft de banaliteit hiervan ook wel weer wat leuks. Maar veel andere T-Spoon-singles (zeker die hiervóór gereleased zijn) hoor ik een stuk liever.

2 Eivissa - Oh La La

Inderdaad een beetje a la Gypsy woman, en ietsje minder dan die, maar nog steeds 'eigen' genoeg om op zichzelf te kunnen staan. Al met al vind ik dit best een lekker nummer. Fijne groove heeft het.

The Sunclub - Fiesta de los Tamborileros

Leuk, maar op de een of andere manier heb ik meer met z'n opvolger, Single minded people. Geniale clip trouwens.

Lutricia McNeal - My Side of Town

Net als Ain't that just the way weer ideaal radiobehang, in de zin van 'goed aanhoorbaar doch niet al te afleidend als je ergens mee bezig bent'. Draai ik mede om die reden ook graag op m'n stream, je moet een balans hebben tussen dit soort niemendalletjes en nummers die wat meer de aandacht trekken.

Twenty 4 Seven - Friday Night

Ontzettend nietszeggend nummer. Die mensen hadden er beter mee kunnen kappen in plaats van het met een nieuw meisje (al even nietszeggend als het deuntje) nog eens te proberen.

Porn Kings - Amour (C'mon)

Geweldig nummer vond ik het toen. Nu 'wel aardig', en ergens heb ik het gevoel dat het technisch gezien niet bijster moeilijk is om te maken, als je al enige basiskennis hebt van housedeuntjes componeren. Het Klubbheads-syndroom, zeg maar.

Sash! - Ecuador

Ja, deze vind ik leuk. Erg vakkundig gemaakt, ook. Er is hoorbaar aandacht aan besteedt. Merkwaardig genoeg is dit bij de luisteraars naar m'n stream een twijfelgevalletje, door het clubtrance-gehalte is het stylistisch gezien mogelijk wat lastiger te linken met het 1988-1995-spul (wat toch het best aanslaat). Maar goed, ik laat hem wel staan.

Klubbheads - Discohopping

Kermismuziek, ik zie gelijk voor me dat ik dit (of iets wat er enigszins op leek) destijds hoorde als ik op m'n kop in een of andere kotsmachine zat. Voor hun doen valt het mee, er lijkt meer aandacht aan besteedt dan aan de meeste van hun (redelijk) bekende nummers. Maar heel warm word ik er, ondanks het 'back to the 90's'-kermisgevoel, nog steeds niet van. Te vlak voor mij.

Whirlpool Productions - From: Disco To: Disco

Die valse zang, die was mij ook al opgevallen. Die is nog beter te begrijpen als je de clip erbij ziet. Leuk, warm klinkend nummer, verder.

Boris Dlugosh Presents Booom! - Hold Your Head Up High

Lekker nummer. Die bassen, die doen het inderdaad. Typische herfst/winter-plaat, trouwens. Hij heeft iets 'donkers' over zich wat precies in deze tijd van het jaar past.

Tina Cousins - Killin' Time

Dit kwam uit de Stock, Aitken & Waterman-stal. Het klinkt niet bepaald als zodanig, al is de vakkundigheid waarmee het gemaakt is wél vertrouwd. Sfeervol nummer, mooie stem. Zag er nog leuk uit ook, ik heb het idee dat het meisje 'groter' had kunnen worden dan ze uiteindelijk is geworden.

avatar van pureshores
1.T-Spoon - Sex on the Beach-platte feesttentpop maar wel een wereldhit voor het theelepeltje

2.2 Brothers on the $th Floor - I'm Thinkin'of U [Dance Therapy Club Mix]-weinig inspirende cover

3.Ultra Naté - Free-houseclassic, Mood II swing topproduktie, vaak geprobeerd te evenaren door anderen en onnodige remakes

4.Bellini - Samba de Janeiro-deze carnavalslol kan ik wel hebben, heeft iets aanstekelijks

5.2 Eivissa - Oh La La-ondanks het ubercommerciel gevoel vind ik deze ook wel leuk, vooral de "bler"break ergens in het midden, ik denk trouwens niet aan Gypsy woman, eerder aan Gala

6.The Sunclub - Fiesta de los Tamborileros-de originele en de leuke, later verkracht met suffe vocals

7.Lutricia McNeal - My Side of Town-slap Ace Of Base deuntje

8.Energy 52 - Café del Mar-trance klassieker, rillingen als de melodie in bolle vaart uit de speakers knalt

9.Twenty 4 Seven - Friday Night-Twenty 4 Seven versie 2 maakt vooral muzak voor zichzelf want kan me niet herinneren dat dit nog potjes heeft kunnen breken

10.Porn Kings - Amour (C'mon)-jachtige aanranding van Higher state of consciousness

11.Sash! - Ecuador-de 2e hit voor Sash en wederom een knaller

12.Klubbheads - Discohopping-deze Klubbheads produktie gaat nog wel

13.Karen Young - Hot Shot '97-hier zaten de Klubbheads ook achter dacht ik, geen idee waarom dit nummer opnieuw de aandacht moest krijgen maar het is wel degelijk gedaan en houdt de drive van het origineel

14.Whirlpool Productions - From: Disco To: Disco-leuk clubnummer met zwierige zang en kneuterige produktie, de clip is inderdaad erg apart met 70's foute sfeer

15.Future Breeze - Keep the Fire Burning-in het verlengde van Why don't you dance with me maar al minder boeiend

16.JT Playaz - Just Playin'-clubclassic

17.The Groovemasters - The Crowd Is Movin'-ken ik niet

18.Stanford - Keep Your Head Up-ken ik ook niet

19.Boris Dlugosh Presents Booom! - Hold Your Head Up High-in tegenstelling tot mijn voorgangers vind ik dit niet zo, waarschijnlijk door de ietwat te serieuze en zeurderige vocals, als het instrumentaal was geweest zou het al beter zijn

20.Tina Cousins - Killin' Time-grappig dat tnf SAW noemt, als ik dat nu erbij denk begint er een heel gemaakt idee achter te zitten, we willen een Faithless adapt voor Jan Modaal maar ook meisjes van 6 jaar. Inderdaad degelijk maar het heeft ook iets te anoniems en had van elk willekeurig danceproject kunnen zijn

Beste track: Ultra Nate-Free
Slechtste track- deze editie is erg degelijk maar Lutricia McNeal-My side of town heeft toch een enorme irritatie factor