Atmosphere - Strictly Leakage (2007)

Label: Rhymesayers

1. YGM (4:12)
  2. Little Math You (2:48)
  3. Full Moon (3:47)
  4. The Things That Hate Us (2:56)
  5. Jewelry (1:35)
  6. Get It to Get Her (2:44)
  7. Domestic Dog (3:15)
  8. Crewed Up (4:33)

met Stage One, St. Paul Slim, Muja Messiah, YZ, Brother Ali, Toki Wright en Blueprint

9. What They Sittin For? (1:19)
  10. That's Not Beef, That's Pork (3:50)
  11. The Old Style (2:53)
  12. You Played Yourself (4:29)
  13. Road to the Riches (4:44)
avatar van MJ_DA_MAN
Gratis album/EP van het duo, hier te downloaden.

rico-bballer
Heb hem net van osiris ga hem strx luisteren, ben benieuwd.

avatar van hiphopmaster
Hoor Slug eens spitten op die hele vette beat van Big Daddy Kane (YGM). Dik nummer!

avatar van hiphopmaster
Ben toch van mening dat Ant en Slug beter kunnen dan dit. Niet dat het ergens slecht is, maar soms heb ik het idee dat het op de automatische piloot gaat. Er staan zelfs twee 'gestolen' beats (YGM en Road to the Riches van Kool G. Rap & DJ Polo) op. Die leveren trouwens wel de lekkerste nummers op! Op YGM laat Slug zelfs horen waarom hij een van de betere rappers is. Little Math You is ook een heerlijk nummer, zo ook de oldschool-track (The Old Style). De rest is middelmatig. Ik twijfel tussen 3 en 3,5*, maar geef dit duo het voordeel van de twijfel!

raffael77
Als jij zo'n hiphopmaster bent waarom noem je maar 2 tracks op die al eerder zijn gedaan.

By the wat heeft Kool G Rap het ook gejat(Als je toch die kant op wil gaan) van de soul tijd.

Super album hier met flink wat oldschool beats. Lekkere rhymes & goede beats.

De beats zijn wel iets anders dan de orginel Road To The Ritches & en YGM en ook de overige covers zijn vet goed gedaan.

avatar van hiphopmaster
Wat een vreemde reactie raffael77!!! Bijna kinderachtig!!!
Ik denk alleen dat je de context van mijn verhaal niet helemaal goed begrijpt. Zover ik weet heeft Atmosphere namelijk nooit eerder gebruik gemaakt van bestaande/geleende beats op eerdere releases. En het verbaasde mij dat ze dit nu wel doen. Ik veroordeel het zeker niet, sterker nog.....ik waardeer het in dit geval alleen maar. Dus dat ik hier een bepaalde kant mee op zou willen gaan is mij dan ook niet helemaal duidelijk. By the way; ik heb het hier zeker niet over (soul-)samples oid.
De twee genoemde 'covers' zijn de enige door mij herkent, andere 'covers' komen mij niet bekend voor. Het is dan ook naïef te denken op basis van mijn alias dat ik alles zou weten op hiphop-gebied.

Maar misschien dat jij de andere 'covers' kan benoemen? Dan zal ik ze zeker eens gaan beluisteren en vergelijken. Misschien dat ik dan ook beter begrijp waarom jij op een 5-sterren waardering uitkomt.

avatar van GarnalenPeller
Ze zijn niet gejat, het zijn gewoon jazz-samples die al een keer gebruikt zijn. Als je 1 uurtje jazz op de radio luistert hoor je zeker 3 bekende hiphop samples, echt niet normaal.

Gisteren toevallig de orginele liedjes waar de YGM en Kool G Rap's blowin up in the world samples vandaan komen gehoord. Weet iemand welke artiesten dat zijn?

Erg leuk album trouwens!

avatar van neyonn
Degelijk album dat echter na een tijdje begint te vervelen (in tegenstelling tot het vorige werk van Atmosphere).

Leuk om af en toe op te leggen maar meer ook niet

avatar van prodi9y9
persoonlijk vind ik dit echt een meesterwerkje. Lekker jazzy/old skool in een nieuw jasje. over het algemeen lekkere beats, lyrics, en slug vind ik sterk hier. ik vind deze album (dat terwijl die gratis was) nog sterker dan het you can'' t imagine album en alle ep's. het niveau ligt net zo hoog als op ''normale'' albums.

avatar van GarnalenPeller
Je zou gelijk hebben als je niet naar de inhoud zou kijken, het gaat hier veel over luchtige en niet-serieuse onderwerpen.

avatar van prodi9y9
begrijp ik, de inhoud is over het algemeen niet bijzonder, maar ik luister zoveel atmosphere dat ik dit wel lekker origineel vind voor tov hun andere albums haha. slug spit gewoon heerlijk zonder al te veel denkwerk en de producties zijn perfect en luisteren goed weg. dat gevoel heb ik bij ''you cant imagine'' bijvoorbeeld wat minder, niet dat het een slechte album is, maar ik vind het geluid van de laatste ep's en albums zo lekker...

avatar van thomzi50
Ondanks de vaak al (groten)deels bekende beats een leuk, levendig album, waarop Slug eens te meer laat zien een kundig rapper te zijn. Tekstueel stelt het inderdaad niet al te veel voor, het gaat nergens echt diep, en ook muzikaal gezien heeft Atmosphere meer in haar mars, maar toch, dit is een uiterst vermakelijk en gewoon lekker project, niets in haar nietszeggendheid.

avatar van -marco-
Heerlijke EP, maar eigenlijk een volwaardig album gezien de hoeveelheid tracks!

avatar van thtboz
Best vette EP, de eerste track vind ik toch wel het vetst.

avatar van FCEstebandido
Lekker funky hip hop plaat. In het najaar komen ze naar Brussel samen met Brother Ali, die ik al zag op Dour vorig jaar. Ik kijk ernaar uit. Goede beats met heel wat soulsamples in en daar houd ik wel van.

avatar van Slowgaze
Atmosphere heeft ook een funky, vrolijke(re) kant. Natuurlijk zal het niet de hele dag regenen in de hoofden van Slug en Ant, maar Strictly Leakage is hier maar eens een bewijs van: een heerlijk funky hiphopplaat, gekruid met teksten vol vrolijke duiveltjes. Slug blijft een groot taalkunstenaar; op eenzelfde parlandomanier waarop hij stelt dat hij een betere vader moet zijn voor zijn dochter, deelt hij hier mee dat na zijn geboorte, hij gelijk de verpleegster heeft gedaan in het ziekenhuis. Plat? Een beetje, maar spitsvondig en grappig zeker.

Want naast dat de onderwerpen allemaal wat minder serieus zijn, zijn de teksten nog altijd ontzettend sterk. 'Domestic Dog' heeft al zo'n pracht van een tekst: 'You are what you eat, no pretending to be/So I push my cart like an extension of me'. Daarnaast worden vervelende mensen hun plek gewezen, zoals van die types die maar vragen waarom Atmosphere met een band speelt; 'Talking about, you ain't The Roots, you ain't The Roots, why you got a band man?'

Naast de spitsvondige, knappe teksten is ook de muziek op de mixtape echt genietbaar en fijn. Funky baslijntjes, percussie en orgeltjes, ze dragen bij aan de ontspannen old skool-vibe van het album. Het mag dan allemaal wel speels klinken, maar het is absoluut geen oppervlakkige muziek. Dat we er dan ook nog een ouderwetsche posse-cut bij krijgen, met gastrollen van onder andere Brother Ali en Blueprint, is al helemaal de appelmoes op de boerenkool.

avatar van Silky & Smooth
Leuke EP. Slug rapt goed, maar productioneel vind ik het wat minder allemaal. Dit is mij net iets te gelikt en een aantal producties klinken mij ook bekend in het oor.