Mega Dance 1999 Volume 3 (1999)

Dance
Label: Arcade

1. Ricky Martin - Livin' La Vida Loca
  2. Jennifer Lopez - If You Had My Love
  3. Ann Lee - 2 Times
  4. Earth en Wind 7 Fire - September 99 [Remixed by Phats & Small]
  5. T-Spoon - Summerlove
  6. Poco Loco Gang - Tropical Paradise (Na Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye)
  7. Chicane en Maire Brennan of Clannad - Saltwater
  16. Basement Jaxx - Red Alert
  17. Glamma Kid en Shola Ama - Taboo
  18. Cher - All Or Nothing
  19. Hani - Baby Wants to Ride
  20. Steps, Tina Cousins, Cleopatra, B*Witched en Billie - Thank Abba for the Music: A) Take a Chance on Me B) Dancing Queen C) Mamma Mia D) Thank You for the Music
Dacht ik even dat het helemaal niks meer zou worden met deze serie komen ze met een betrekkelijk sterk deel op de proppen. Helaas nog wel wat minpunten, maar daar tegenover een aantal zeer sterke tracks van o.a. Moloko, Jamiroquai en Basement Jaxx.

avatar van TheSilmarillia
Ik vind track 7 de echte uitschieter op dit album

Inderdaad nog zo slecht niet. Sing it back, Canned heat, Turn around, Red alert, en het prachtige trance-anthem Saltwater. Thank you for the music vind ik leuk, dan denk ik altijd terug aan het schoolverlaterskamp van toen ik in groep 8 zat. Nostalgie!

avatar van pureshores
wederom een allegaartje wat deze serie constant flikt. Pluspunt is dat op deze editie wel een hoog aantal ultieme Ibiza anthems/genre classics zit tussen de reut

1.Ricky Martin - Livin' La Vida Loca-dance voor Beverly Hills 90210 en mensen die tijdens 1989-1999 op de maan verbleven, waardeloze popmeuk

2.Jennifer Lopez - If You Had My Love-de debuutsingle voor La Lopez, confectiepop

3.Ann Lee - 2 Times-kinderlijk nummer

4.Earth en Wind 7 Fire - September 99 [Remixed by Phats & Small]-natuurlijk ligt het heel erg aan de periode waarin men besluit tot een remix van een oud nummer, deze filterdisco behandeling ligt EWF prima

5.T-Spoon - Summerlove-soort pastiche van Sex on the beach

6.Poco Loco Gang - Tropical Paradise (Na Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye)-meer kinderlijke babyhouse

7.Chicane en Maire Brennan of Clannad - Saltwater-met overbekend nummer van Clannad in combinatie met de staccato trance van Chicane krijg je een gouden combi

8.Moloko - Sing It Back-1 van de lekkerste dansplaatjes van misschien alltime, flauwe albumtrack wordt opgepoetst door Boris Dlugosch en hup

9.Jamiroquai - Canned Heat-leuke single van Jamiroquai, lekker vlot

10.Phats & Small - Turn Around-copy paste van Stardust waar ik nooit echt laaiend over ben geweest en nu nog steeds niet

11.DJ José en G-Spott - Wrong = Right-sterke Nederlandse produktie

12.Avant Garde - Get Down-leuk stampplaatje, moet altijd aan de Simple Minds denken?

13.ATB - Killer-onnodige cover met slechte vocal

14.Southside Spinners - Luvstruck-ook een soort van clubtrance klassieker die 300 x daarna opnieuw uitkwam met evenzoveel nieuwe versies

15.Esperanza - El Ritmo Caliente-mooi

16.Basement Jaxx - Red Alert-weer een genre klassieker, klinkt anno nu nog steeds even vrolijk

17.Glamma Kid en Shola Ama - Taboo-deze bewerking van Sade is leuk gedaan, Britse rappers en zangeressen doen het altijd leuker dan hun amerikaanse tegenhangers met meer humor

18.Cher - All Or Nothing-goedkope kermisprut

19.Hani - Baby Wants to Ride-de Hani als producer maakt heel andere plaatjes dan hani de remixer al was dit nummer door een DJ Isaac voor de single bewerkt

20.Steps, Tina Cousins, Cleopatra, B*Witched en Billie - Thank Abba for the Music: A) Take a Chance on Me B) Dancing Queen C) Mamma Mia D) Thank You for the Music
1tje voor het Songfestival

avatar van RogerV
1.Ricky Martin - Livin' La Vida Loca
Vreselijke nepmuziek van een zeer deerniswekkende artiest

2.Jennifer Lopez - If You Had My Love
Slappe zeik van een model dat zonodig zingen moest. Dat geforceerde latin breakje is helemaal triest.

3.Ann Lee - 2 Times
Kleuterhouse

4.Earth en Wind 7 Fire - September 99 [Remixed by Phats & Small]
Dit was wel een mooie remix en precies op het juiste moment gemaakt

5.T-Spoon - Summerlove
Was nog wel een aardig nummertje

6.Poco Loco Gang - Tropical Paradise (Na Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye)
Voor de peuterspeelzaal

7.Chicane en Maire Brennan of Clannad - Saltwater
Geniale remake van Clannad. Geweldig sfeernummer.

8.Moloko - Sing It Back
Geweldige discohouseclassic die het uitgerangeerde Moloko weer op de kaart zette door remix van Boris Dlugosch

9.Jamiroquai - Canned Heat
Een van hun beste singles

10.Phats & Small - Turn Around
Was gewoon een leuke househit. Destijds vond ik hem heel erg gaaf. Nu gewoon leuk.

11.DJ José en G-Spott - Wrong = Right
Simpele clubplaat die nog wel te verstouwen is

12.Avant Garde - Get Down
Idem dito

13.ATB - Killer
Nutteloos

14.Southside Spinners - Luvstruck
Heerlijke traceclassic die nog jaren in de discotheken te horen was. Als iets een plaat is die me doet terugdenken aan uitgaan als scholier dan is het deze

15.Esperanza - El Ritmo Caliente
Is wel aan te horen

16.Basement Jaxx - Red Alert
Beste track van Basement jaxx. Geweldig sfeertje bouwen ze op met die Spaanse gitaar.

17.Glamma Kid en Shola Ama - Taboo
Nee dit vind ik helemaal niets

18.Cher - All Or Nothing
Hier willen ze zelfs op de kermis niet meer aan

19.Hani - Baby Wants to Ride
Zo plat als een kat op de snelweg

De ABBA hye werd goed uitgemolken en dat leverde deze onzinnige, truttige, irritante meuk op

avatar van tnf
tnf
Zo, de laatste in de reeks.

Ik wil het wel voortzetten met de 538 Dance Smash Hits-reeks, waarschijnlijk startende bij de 'summer edition' van 1999. Tenzij Pureshores zegt dat 'ie ook dát wel op zich wil nemen.

Ricky Martin - Livin' La Vida Loca

Mwoah... Best draaglijk, maar echt authentieke latin kan ik het niet noemen. Maar als ik niet al te kritisch ben, vind ik (niet een van de grootste puristen hier...) het best gezellig. Maar uit mezelf opzetten doe ik het dan weer niet.

Jennifer Lopez - If You Had My Love

Professioneel gedaan, als achtergrondmuzak best draaglijk, maar meer ook niet. Erg veel gevoel zit er niet in, een typisch kant & klaar productie-ding wat alleen nog maar ingezongen hoefde te worden. Dat - inderdaad best erge - latin-breakje zit trouwens alleen in de clip, niet in het reguliere nummer.

Ann Lee - 2 Times

Weer een 'mwoah'. Dit is wel een van de weinige oude dancehits uit de blije en/of eurodance-achtige hoek die ik nu leuker vind dan toen 'ie uitkwam, gek genoeg. Toen het uit kwam vond ik het echt helemáál niks, en gezien m'n toenmalige smaak vind ik dat best vreemd. De regelrechte kloon die niet lang hierna uit kwam van jeugdfavoriet Anita Doth ( YouTube - Anita Doth - Lifting Up My Life ) deed me dan ook redelijk met m'n mond vol tanden staan. Zo van 'wat moet ik hier nou mee...'. Die variant is trouwens níet 'gegroeid' door de jaren heen.

Earth en Wind 7 Fire - September 99 [Remixed by Phats & Small]

Klinkt erg natuurlijk, deze bewerking. Past als een handschoen, alsof het nummer altijd al zo geweest is. Best prettig.

Poco Loco Gang - Tropical Paradise (Na Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye)

Een ENORME favoriet die zomer. Eindeloos teruggespoeld, destijds. Met het verstand op nul kan ik me er nog steeds wel mee vermaken, al stelt het niet bepaald veel voor. Guilty pleasure-geval, dus.

Moloko - Sing It Back

Het stemmetje op de achtergrond is heel pakkend. Het is wel zo'n nummer waarvan ik pas lang nadat het uit de Top 40 was ben gaan begrijpen wat mensen er toen zo leuk aan vonden. Anno 1999 ervaarde ik het als dodelijk saai, spoelde ik m'n 538 Dance Smash Hits-cd waar dit op stond steeds door als dit kwam.

DJ José en G-Spott - Wrong = Right

Typische muziek die ik toen te gek vond, en die me nu redelijk koud laat. T'is dat er nog wat nostalgie bij zit.

ATB - Killer

Klinkt op zich niet eens héél gek, maar om nou te zeggen dat 'ie veel toevoegt aan het origineel (dat stevig verankerd staat in m'n top 5 favoriete nummers ooit)? Dat nou ook weer niet.

Basement Jaxx - Red Alert

Dit nummer vind ik niet hun állerbeste (voor mij gaat niets boven Bingo bango), maar absoluut heel lekker. Vrij volgepropt, dat wel, maar er is toch wat dynamiek behouden. RogerV is volgens mij wel in de war met Rendez-vu, gezien de omschrijving 'spaanse gitaar'.

Glamma Kid en Shola Ama - Taboo

Lekker zwoel nummer, niets mis mee. Is zo'n nummer wat ik met heel veel plezier op m'n 90's-stream draai, heeft de juiste relaxte toon.

Hani - Baby Wants to Ride

Net als die van Poco Loco Gang een enorme favoriet van toen. Maar ik beleef er te weinig lol aan om het een 'guilty pleasure' te kunnen noemen. Dat lukt me bij die van Poco Loco Gang dan nog wel. Nogal leeg, inderdaad: platter dan een platgereden kat.

avatar van pureshores
grappig inderdaad @ DJ José en G-Spott - Wrong = Right

Je kan meteen horen dat dit zeker niet is van de afgelopen tijd. Die G-Spott grossierde verder alleen in kleuterdance die op 538 thuishoort

avatar van tnf
tnf
Zijn er trouwens meer mensen die hun nieuwste (dance-)muziek destijds haalden bij 538's 'maak het of kraak het'-item?

Ik zat er destijds twee keer per dag klaar voor, nam ze bij voorbaat al op, heb bij zeker de helft van de nummers op deze cd het gevoel dat ik het dáár voor het eerst gehoord heb (op m'n cassettebandjes uit die tijd komt ook om de haverklap die jingle terug).

Bij die van Hani was dat sowieso het geval.

Internetradio was er nog amper (ikzelf was me er sowieso niet van bewust van, en als het al had bestaan hadden dure telefoontikken er al snel een einde aan gemaakt), en downloaden was nog heel pril - ikzelf begon daar zelf sowieso pas in 2001 aan.