Atlas Sound - Let the Blind Lead Those Who Can See but Cannot Feel (2008)

Label: Kranky

1. A Ghost Story (2:44)
  2. Recent Bedroom (3:46)
  3. River Card (3:20)
  4. Quarantined (4:20)
  5. On Guard (3:40)
  6. Winter Vacation (4:00)
  7. Cold as Ice (3:33)
  8. Scraping Past (4:31)
  9. Small Horror (2:54)
  10. Ready Set Glow (2:58)
  11. Bite Marks (4:18)
  12. After Class (3:29)
  13. Ativan (2:51)
  14. Let the Blind Lead Those Who Can See But Cannot Feel (3:46)
  15. Another Bedroom *
  16. It Rained *
  17. Stained Glass Swan *
  18. The Abandoned Closet *
  19. Spring Break *
  20. ABC Glasgow *
avatar van KampF
Scraping Past , of het hypnotiserende begin van Ready, Set Glow, of de Tim-Hecker-like last-track van het album. Een spacey plaat uit het nog-maar-net begonnen 2008, gestart door de frontman van Deerhunter. Erg net werkje dat lekker voort keutelt.

(Nog maar eens goed doornemen morgen. Als het net zo uitpakt als Cryptograms wordt dit snel een 4,0)

DevendraBan
Een geweldige titel alleszins!

Sietse
Vind dit een aardig album, maar met als zwakte dat ie te lang duurt. Het is net niet boeiend genoeg om de volle 50 minuten de aandacht erbij te houden.

Alsnog 3,5 ster.

Sietse
Vind het wel een vrij toegankelijke plaat voor Kranky, derhalve dus ook een aanrader voor heel veel mensen hier op MuMe om gewoon eens uit te checken.

Dat is makkelijk, zo ff op hun space luisteren en ook nog live beelden kijken. Word voorlopig nergens spannend. Mooi ist dan wel, maar weet niet of ik zin heb dit vaker te beluisteren. Dan vind ik Cryptograms toch heel wat boeiender.

avatar van Nightrider
Wat een kwaliteit plaatje zeg vergeleken bij het plaatje op de Luisterpaal.

avatar van we tigers
aangenaam album dat vrij makkelijk weg luistert. Doet me een beetje denken aan een soort van rare hyrbide tussen de hijgerige fluisterzang Kevin Drew en een lekkere dosis shoegaze.

avatar van Antie
Euh dit onder de noemer "rock"
Ik zou dit eerder onder de noemer "elektronic" zetten.
Om de mensen toch op geen verkeerd spoor te zetten

Ik zou eerder zeggen "pop".

Slappe pop wel te verstaan, hoe Kranky dit ooit uit heeft kunnen brengen is mij een raadsel.

avatar van Antie
Ja ik kan wel begrijpen dat dit album niet iedereen aanspreekt.
Ik zelf heb het nog maar 1 maal beluisterd en heb ook mijn twijfels.
Maar vind het nog iets te vroeg om definitief oordeel te geven.
Want experimentele albums ligt me wel af en toe

Sietse
maar dat zegt bubba net (in andere woorden).
Dit is helemaal niet experimenteel.

avatar van Antie
Voor jullie is het misschien niet experimenteel, voor mij
klinkt het toch wel zo.
Jullie zullen iets meer gewoon zijn op dat gebied dan ik waarschijnlijk

Sietse
zelfs dan, dit is echt een vrij toegankelijk pop/rock werkje.

avatar van Antie
alé, als jij het zegt...
Dan zal ik maar wat meer luisterbeurten geven dan 1 naar dit "popalbum"

avatar van OldRottenhat
Recent Bedroom! Dat nummer is echt awesome!!

avatar van OldRottenhat
Op de één of andere manier krijgt dit album na meerdere luisterbeurten nog niet echt 'vorm'. De nummers zijn vrij divers; ik hoor een snufje shoegaze, een scheutje noise à la Sonic Youth en ook een vleugje ambient, met name in het laatste nummer! Het klinkt allemaal lang niet slecht, maar toch... als geheel is 't het net niet. Desondanks 3.5 sterren

avatar van sander.
Hee dit is veel meer waard dan een gemiddelde van 3,2*. Neem iets als Quanrantined: lekker elektronisch, wat raadselachtige tingel-tangel geluiden, mystieke vocals, percussie met een mooi laagje galm, een mooie climax... Een prachtig nummer! En daar staat dit album in feite vol mee. De sfeer is echt geweldig, lekker duizelig, vaag en toch warm. Ook een prachtige hoes trouwens.

avatar van sander.
Ik heb hem nu nog een keer helemaal aandachtig geluisterd, en ik kom toch tot de conclusie dat dit een jaarlijstjes kandidaat is.

Zijn er mensen die het met mij eens zijn?

avatar van luc011190
sander. schreef:

Zijn er mensen die het met mij eens zijn?

Ja Er zitten hier absoluut een paar mindere nummers tussen, maar over het geheel ligt dit stijltje me wel. Lekker dromerige pastelherrie.

avatar van sander.
Uiteindelijk het beste album van 2008, zonder meer.

JustaRascal
Wat een wonderbaarlijk psychedelisch album.

avatar van philtuper
Mensen, beetje ondergewaardeerd wordt dit album.
Dromiger dan Deerhunter, maar't wordt per luisterbeurt beter.
Frontman Bradford Cox is bezig een muzikaal genie te worden.
De Deerhunter albums zijn fantastisch en ook zijn solo-activiteiten mogen er zijn.

JustaRascal
Binnenkort nieuwe album "Logos", met onder andere samenwerking met Animal Collective.

avatar van Urbanoetang
Ik heb trouwens deze hoes. Wat is die originele walgelijk zeg .

boomkat
Mwaa. Lekker rauw en psychedelic. Al vind ik de huidige zeer mooi.

Vind dit juist een geweldige hoes, jammer dat de muziek me niet echt kon boeien.

Deewee
Quarantined

AC/DC
Er staan zeer goeie nummers op maar voor mij bij momenten toch iets te rommelig, zonder richting (ookal ben ik enorme van alles bradford cox doet), maar nummers als river card, cold as ice, recent bedroom maken deze toch zeker waard is op te zoeken.

avatar van Dark Yoghurt
Ik weet niet of dit al is ontdekt, maar euhm, wow, ik schrok best toen ik het album begon te luisteren, ik dacht dat het van Arc Lab was!

Luister A Ghost Story, en luister Arc Labs - Spectres (het nummer)... precies dezelfde sample!

Is van dit album, een jaar eerder dan Let the Blind